Ciutat

El PSC torna a marcar els terminis pel conveni de la ronda Nord a Sabadell i Terrassa

El PSC portarà a votació en el ple de la setmana que ve una moció amb la qual vol que el Parlament insti el Govern a fer efectiu el conveni per la ronda Nord de Sabadell i Terrassa el primer trimestre de 2023. La proposta també inclou pactar una comissió per acordar el nou model aeroportuari en el primer semestre del 2023, el segon dels punts que estan sobre la taula en la negociació dels pressupostos de la Generalitat.

Així, els socialistes busquen que l’Executiu i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana facin efectiu, durant els primers tres mesos de l’any, el conveni d’acord i finançament que garanteixi la redacció del projecte de la ronda Nord dels sistemes urbans de Terrassa, Sabadell i Castellar, proposada en el pla específic de mobilitat del Vallès. I que també es garanteixi, així, l’execució de les obres per part de la Generalitat.

La reclamació s’ha posat sobre la taula de forma recurrent al Parlament. El passat mes de novembre, el ple va aprovar el punt d’una moció del PSC-Units que instava el Govern de la Generalitat a acordar amb el govern d’Espanya, en el termini de dos mesos, els mecanismes que permetin la redacció del projecte. La iniciativa, a més, contemplava la posterior execució de les obres de la ronda Nord per part del Govern de la Generalitat i el finançament per part del govern espanyol.

La demanda dels comuns

Per la seva banda, els comuns també portaran al ple una moció sobre la mobilitat al Vallès. En aquest cas, reclamen a l’executiu que prioritzi aquelles inversions del Pla Específic de Mobilitat del Vallès que comportin una reducció de les emissions de CO₂ i un augment de la quota modal del transport públic, especialment pel que fa als desplaçaments interns.

També volen que s’iniciï els treballs per a la connexió dels Ferrocarrils des de l’estació de Sabadell Parc del Nord fins a Castellar del Vallès. Que es construeixi dues noves estacions a la línia S1 de FGC, una a Rubí-la Llana i l’altra a Terrassa-la Rambleta.

El grup de Jéssica Albiach vol que es construeixin els intercanviadors ferroviaris entre les línies S1 i S2 de FGC i la línia R8 de Rodalies i que es negociï amb el govern espanyol un calendari d’execució de diverses actuacions ferroviàries a la xarxa de Rodalies del Vallès, com el desdoblament de l’R3 fins a Vic, la construcció de la línia orbital ferroviària, la connexió entre l’R3 i R8 i entre l’R3 i l’R8 o el baixador de Montornès Nord, entre d’altres.

Comentaris
To Top