Vallès

El Parlament dona dos mesos al Govern per redactar el projecte de la ronda Nord

El Parlament, en la sessió d'aquest dijous | ACN

El ple del Parlament ha aprovat aquest dijous el punt d’una moció del PSC-Units que insta el Govern de la Generalitat a acordar amb el govern d’Espanya, en el termini de dos mesos, els mecanismes que permetin la redacció del projecte de la ronda Nord entre Sabadell, Castellar del Vallèsre i Terrassa. Aquest punt també contempla la posterior execució de les obres de la ronda Nord per part del Govern de la Generalitat i el finançament per part del govern espanyol.

El passat mes de juliol, una àmplia majoria del Parlament de Catalunya ja va donar suport a la construcció de la ronda Nord de Sabadell i Terrassa, la carretera que ha d’enllaçar les dues capitals vallesanes amb Castellar del Vallès. Aleshores, la cambra catalana va aprovar una moció presentada també pel PSC que demanava complir amb el preacord entre el Ministeri de Transports, el Departament de Territori i els ajuntaments implicats per fer la infraestructura.

L’arribada dels FGC a Castellar

Un altre punt del text aprovat aquest dijous, amb els vots a favor de tots els grups excepte de Junts, que s’hi ha abstingut, insta a dotar en els pressupostos de la Generalitat les “partides adients” per elaborar els estudis informatius per l’arribada de la línia S2 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Castellar del Vallès, així com el desdoblament de la línia R6 de Rodalies fins a Igualada i l’R5 fins a Manresa.

La millora de la mobilitat amb Sabadell és una de les reivindicacions històriques de Castellar del Vallès. En una entrevista la setmana passada al Diari, l’alcalde del municipi i president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, va reiterar la necessitat que s’implementi el full de ruta en matèria d’infraestructures i transport públic establert en el Pla específic de Mobilitat aprovat el 2021 per la Generalitat de Catalunya. “Allà s’especifica que la prioritat és millorar la comunicació de carretera amb la connexió a través de la ronda Nord i els sistemes urbans de Sabadell i Terrassa”, va manifestar. En el document també es preveu l’arribada dels FGC al municipi.

Castellar prioritza la ronda Nord abans que els FGC

Comentaris
To Top