ESPORTS

Mor Gerard Escoda, el director esportiu del Centre d’Esports

Gerard Escoda en la seva presentació com a director esportiu arlequinat / Lluís Franco

El Centre d’Esports està de dol. A l’edat de 50 anys ha mort el director esportiu, Gerard Escoda, després de no poder superar el càncer que patia. Així ho ha anunciat en una nota el mateix club arlequinat. El passat 13 de desembre anunciava la seva “baixa temporal” per sotmetre’s a una intervenció quirúrgica, i Jaume Milà va assumir les seves funcions. La situació ha empitjorat a les últimes setmanes fins a produir-se el fatal desenllaç aquest divendres.

Gerard Escoda va arribar al Centre d’Esports aquest estiu per encapçalar el nou projecte esportiu després de la seva etapa als despatxos del Llagostera -on el club va viure la millor etapa de la seva història arribant al futbol professional- i el Lleida Esportiu. Nascut a Reus, va començar al Futbol Base de l’equip reusenc per iniciar una destacada trajectòria que es podria resumir en tres clubs:  Gimnàstic, Lleida (en dues etapes) i Vila-real, amb el que va fer el salt a Primera Divisió. Es va retirar al club lleidatà el 2006.

“És el repte més gran de la meva vida”, va explicar Gerard Escoda en la seva presentació com a director esportiu del Centre d’Esports. Ho va afrontar amb “valentia” tot i les dificultats i les limitacions econòmiques del club. Va apostar per Gabri Garcia com a entrenador, amb qui va coincidir al Lleida, i en poques setmanes va aconseguir configurar una plantilla totalment nova i marcada per la seva joventut.

Els jugadors van donar-li suport abans del partit disputat a Pamplona / Lluís Franco

La notícia ha provocat una gran consternació en tots els àmbits del Centre d’Esports. Cal recordar que els jugadors van aparèixer al camp d’Osasuna Promesas amb una samarreta de suport a Gerard abans del partit. La relació amb la plantilla era molt estreta. El millor homenatge seria una victòria a Calahorra, club que ja ha transmès el seu condol al Sabadell per la pèrdua, com han fet altres clubs del futbol espanyol, en especial on Gerard Escoda havia estat.

Aquest dissabte s’ha habilitat un espai de vetlla per Gerard Escoda al Tanatori de Tarragona i la cerimònia de comiat està prevista aquest diumenge a la parròquia de Sant Fructós de Tarragona a les 13 hores.

Comentaris
To Top