Publicitat
Vallès

Mor el matemàtic Joan Girbau

El matemàtic i catedràtic emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Joan Girbau va morir aquest dijous als 80 anys d’edat, segons ha informat el seu entorn. Girbau es va formar en matemàtiques a la Universitat de Barcelona (UB), on també va exercir com a professor.

Durant un temps va viure a París, on va treballar al Collège de France durant dos anys. Del 1986 al 1990 va ser president de la Societat Catalana de Matemàtiques i era membre de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Es va especialitzar en Geometria diferencial i va treballar en recerques relacionades amb aquest camp, entre d’altres.

El 1997, Girbau va rebre la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic que atorga la Generalitat de Catalunya.

Publicitat
Comentaris
To Top