Diners

La venda de vehicles repunta a Sabadell

El sector, que és el que més volum de negoci genera a la ciutat, preveu un increment de les vendes aquest any

Vallescar Automoció és una de les principals empreses del sector de venda i reparació de vehicles de motor / CEDIDA

[Per Marc Parayre i Manel Camps]

Tot i la crisi dels semiconductors que ha generat una greu manca d’estoc, el sector de la venda i reparació de vehicles de motor ha augmentat vendes el 2022. Així ho assegura el vicepresident de Faconauto i vicepresident de Fecavem, Agustí Garcia, qui també és el conseller delegat del grup sabadellenc Vallescar Automoció. De fet, el sector, que és el que més volum de negoci genera a Sabadell (821 milions d’euros, el 20,3% del total), ha millorat els nivells de facturació dels anys 2021 i 2020, tot i que encara no assoleix els de 2019. “No hem pogut entregar tots els cotxes que ens han comprat; els estocs són limitats”, detalla Garcia.

Arran d’aquesta nova realitat, despunta la venda de vehicles d’ocasió. “El 2022 el model de cotxe més venut ha estat el de més de 10 anys. La inflació també ha ajudat perquè la majoria de clients es decantin pel vehicle usat”, apunta. 

En aquest sentit, el vicepresident de Fecavem alerta que el parc de vehicles actual de Sabadell i del conjunt de Catalunya supera els 13 anys d’antiguitat i que això es tracta d’un greu problema a nivell de seguretat i de contaminació. “És obvi que els cotxes moderns són més segurs i eficients energèticament que els antics. La gran esperança que tenim és que el parc de vehicles es vagi renovant i la població adquireixi cotxes elèctrics o híbrids endollables, però aquí a Espanya està costant que això passi. Anem més lents que a la resta d’Europa”, descriu Agustí Garcia.  

No obstant això, la previsió del sector de cara el 2023 és optimista i es preveu augmentar les vendes del 2022. “Les expectatives són optimistes, encara que siguem tenint aquesta difícil conjuntura econòmica generalitzada. Això sí, tindrem més cotxes i el problema de les matèries primeres s’anirà resolent”, pronostica Garcia. 

Sabadell, motor del sector

La venda i reparació de vehicles a Sabadell és un sector format per 119 empreses i dona feina a 1.582 persones. Agustí Garcia assegura que la ciutat és un “motor econòmic” del sector. “A Sabadell hi ha els grups més importants i això és un estímul per a tots, ja que genera competència sana”, afirma. A més, el vicepresident de Fecavem afegeix que la ciutat està “arrelada amb l’esport”. “Sabadell és una ciutat identificada amb l’esport i, especialment, amb el motor. Tenim una tradició motorística rellevant i això és un orgull”, conclou Garcia. 

Comentaris
To Top