Publicitat
EDITORIAL

La (in)dignitat de les estàtues

Encara que no ho sembli, Sabadell té almenys una setantena d’escultures al carrer que representen i homenatgen persones, llocs i col·lectius. Així ho reflecteix l’inventari del Museu d’Art. Moltes d’aquestes escultures daten dels anys setanta i diversos artistes creuen que ja és hora de plantejar fer-ne un manteniment perquè es troben en un estat deplorable. Oxidades, pintades, després d’anys sense que ningú se n’hagi fet càrrec.

Com els artistes, nosaltres també creiem que cal augmentar el manteniment de les obres i, si cal, restaurar-les. També considerem que per reconèixer l’art local, l’hem d’identificar i fer-ne difusió.

L’espai públic no és només les jardineres, els arbres i les voreres, també ho són les escultures. S’han de protegir i deixar-les en un bon estat, amb la mateixa delicadesa que es tracta qualsevol altre element dels nostres carrers i places. Un espai públic digne, net i mantingut és també un senyal de civisme, convivència i seguretat. Per aconseguir-ho, cal fer despesa pública i alhora, entre tots, fer-ne un ús responsable.

Publicitat
Comentaris
To Top