Ciutat

Veïns del Torrent: “Volem que les obres del Parc del Nord acabin aviat”

/ VÍCTOR CASTILLO

“Esperem que la nova empresa pugui agafar les regnes del projecte aquest mes i que les obres del Parc del Nord no s’endarrereixin”, demanen uns veïns dels barris del Torrent del Capellà, que viuen tot just davant dels treballs. L’empresa constructora que s’encarregava de fer els camins va fer fallida i s’ha demorat el calendari, que preveia inaugurar el nou espai verd el primer semestre del 2023.

L’empresa de jardineria hi està treballant cada dia. Però no la que s’encarrega de la construcció dels camins, una tasca que haurà d’assumir una altra empresa.   Antonio Muela, membre de la Comissió del Parc del Nord i veí del Torrent del Capellà sosté que “a finals de mes hauria de començar la nova empresa” per poder acabar les obres abans no acabi l’any 2023 i així poder rebre una part del finançament europeu. Si s’allarguessin més enllà del 2023, es perdria la subvenció.

El parc del Nord és una de les grans inversions del mandat -continuant el projecte iniciat pel quadripartit-, i té un pressupost de 2,1 milions d’euros, subvencionada al 50% per fons europeus EDUSI. Segons assegurava fa uns mesos l’Ajuntament, la subvenció no perilla perquè els treballs “acabaran a temps”, tot i que alguns mesos més tard del que s’havia previst inicialment.

/ VÍCTOR CASTILLO

“Esperem que estiguin enllestides el mes d’octubre, per anar amb prou marge”, apunta Muela. Mentre que no es reprenen part de les feines, “les muntanyes de terra que han portat estan escampades”. 

En aquest sentit, també els veïns fan una crida al civisme. “Al vespre, tot queda obert i sembla abandonat. Els gossos fan allà les seves necessitats i no es recullen”, lamenta en Juanjo Casas, veí de la ronda de Collsalarca. El sistema de tanques no impedeix el pas dels veïns i poden accedir a la zona en construcció. “Cal que tots tinguem cura”, apunta Casas.

Comentaris
To Top