Ciutat

Prop de 300 actuacions suspeses als jutjats de Sabadell per la vaga indefinida de lletrats

Imatge d'arxiu dels jutjats de Sabadell

L’activitat als jutjats de Sabadell s’ha vist alterada per la vaga indefinida de Lletrats de l’Administració de justícia (LAJ), antics secretaris judicials. Les aturades convocades pel col·lectiu ha suposat la suspensió de 295 actuacions judicials a l’equipament sabadellenc entre els dies 30 de gener i 3 de febrer, segons ha detallat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La xifra suposa pràcticament el 20% del total d’actuacions cancel·lades a la demarcació de Barcelona, sent l’àrea amb el nombre més alt dels partits judicials. Més de la meitat de les anul·lacions, 827, van ser de la jurisdicció civil. En total, a Catalunya van ser almenys de 2.259, d’acord amb el recompte fet per l’organisme judicial.

L’aturada sense data de finalització va començar el passat 24 de gener, després de dues convocatòries al novembre i desembre. El col·lectiu reivindica millors condicions laborals al Ministeri de Justícia davant l’augment de càrrega de feina i reclamen una equiparació amb els salaris de jutges i fiscals. En aquella primera jornada el seguiment va ser de 641 treballadors a Catalunya, el 25% del total.

Comentaris
To Top