PATRIMONI DE SABADELL

Passat industrial sota la Lluna de Sabadell

La Lluna ens ha ofert aquests dies una estampa magnífica, especialment quan va arribar a ser plena al principi de la setmana passada. La fotografia és de la tarda del 31 de gener i, la reconfiguració de l’antic vapor de Cal Borni Duch (Eixample), ofereix una bona mirada de la Lluna i del patrimoni local. Així, la imatge mostra pràcticament la Lluna plena, sobre el nou supermercat que Esclat està construint aprofitant part de l’antic vapor.

L’antic vapor, rehabilitat, amb la xemeneia a la dreta / D.S.

També se n’ha conservat la xemeneia, que ha estat rehabilitada. Totes dues peces estan protegides pel pla de protecció del patrimoni local. L’emplaçament d’aquesta construcció se situa entre els carrers de Brutau i Salvany i Fra Luis de León i Güell i Ferrer.

El supermercat ocuparà la meitat de l’espai del solar, 3.200 metres quadrats de 6.400 totals. La segona meitat serà una plaça pública que s’està construint en aquests moments. L’enderroc de l’antic vapor va permetre descobrir que treballava utilitzant vapor, gas, electricitat i altres combustibles fòssils.

Comentaris
To Top