Oci i cultura

L’escriptora Marta Orriols presenta ‘La possibilitat de dir-ne casa’ al Teatre Principal

Marta Orriols

L’acte es durà a terme el dimecres 15 de febrer, a les 19 h, en el marc de la Capitalitat Cultural 2024

L'escriptora sabadellenca Marta Orriols / ACN (Pau Cortina)

Marta Orriols Balaguer, una de les escriptores sabadellenques amb més projecció internacional, presentarà el llibre La possibilitat de dir-ne casa al saló del Teatre Principal, el dimecres 15 de febrer, a les 19h. La novel·la narra la història d’una corresponsal a l’estranger que decideix tornar a Barcelona, després de gairebé 20 anys, per repensar el seu itinerari vital.

La protagonista vol agafar distància d’una regió que l’apassiona i la desgasta, d’una professió que voldria exercir d’una altra manera, i també d’una amistat amb una dona més jove que la porta a qüestionar-se els fonaments de la seva intimitat. Un cop tornada al poble on va créixer, retroba la família, els amics i l’home a qui havia estimat. L’espai familiar es converteix en una font de petites revelacions que l’ajudaran a traçar el seu itinerari vital i a reconèixer la necessitat de pertànyer a un lloc i a unes persones.

Marta Orriols és historiadora de l’art, i col·laboradora de diversos mitjans de comunicació. Amb el seu primer llibre, Anatomia de les distàncies curtes (Periscopi, 2016), va aconseguir un èxit notable, i amb la seva primera novel·la, Aprendre a parlar amb les plantes (Periscopi, 2018) va aconseguir el premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any 2018 i va convertir-se en un dels títols més venuts de l’any.

Comentaris
To Top