Publicitat
EDITORIAL

Abandonar no és una opció

Sabadell es va acomiadar de l’any 2022 amb 947 nous gats i gossos abandonats –o perduts–. Això és el mateix que dir que dos animals es queden al carrer cada dia a la nostra ciutat. Respecte a l’any anterior, els abandonaments han augmentat un 5,9%, mentre que s’ha produït una davallada en les adopcions. La Lliga Protectora d’Animals torna a advertir que la seva situació és límit i que les gàbies del refugi ja no donen l’abast. Preocupa el cas dels gats, que augmenta de manera exponencial i per als quals és difícil trobar una segona oportunitat.

La nova llei del benestar animal, que actualment està en tràmit, hauria de ser un canvi legislatiu per perseguir conductes com l’abandonament i el maltractament. Creiem que no hi ha res que justifiqui deixar un animal de la mà de Déu, i també pensem que cal perseguir tota mena de conducta que els posi en risc o els perjudiqui.

Des d’aquí reconeixem la tasca important que du a terme la Lliga Protectora d’Animals i emplacem totes les persones que vulguin tenir un animal de companyia que adoptin. De la mateixa manera, recordem als propietaris dels gats i gossos que s’han de censar. A Sabadell n’hi ha uns 12.000, però estem convençuts que en són molts més.

Publicitat
Comentaris
To Top