Ciutat

Joan Mena (En Comú Podem): “És evident que Ca l’Estruch ha quedat petit”

Joan Mena En Comú Podem

Crear un mapa per planificar l’activitat cultural és una prioritat per la formació

Joan Mena, en roda de premsa a l'Estruch / G. P.

En Comú Podem Sabadell ha avançat alguns dels eixos del programa de les eleccions municipals de maig en matèria de cultura. Per potenciar “una ciutat d’artistes”, recuperar influència i ser una referència a l’àrea metropolitana, ha defensat el candidat de la formació, Joan Mena. La descentralització d’activitats, l’aposta per nous equipaments i l’autogestió d’espais per part d’entitats són algunes de les mesures que s’ha compromès a impulsar, en cas d’entrar al futur Govern de la ciutat.

Crear un mapa cultural a Sabadell és una prioritat, segons el candidat. Des de l’últim Govern d’Antoni Farrés, ha expressat, no s’ha actualitzat cap document com aquest per planificar l’oferta cultural i els equipaments.

Sobre la creació de nous espais culturals, ha afirmat que “la cultura ha de tenir un paper important” a l’hora d’aprofitar patrimoni industrial “abandonat i deixat”. Fan falta més equipaments, defensa: “És evident que Ca l’Estruch ha quedat petit”, ha posat d’exemple in situ, on ha convocat la roda de premsa de dilluns al migdia.

Fer arribar millor la cultura a tots els barris és un altre dels eixos programàtics de la formació. Això implica, segons Mena, reforçar propostes com el SBD ON. Un altre dels problemes que percep la formació és que les entitats culturals estan massa “encotillades” pels horaris dels equipaments, en què creu que haurien de tenir més pes en la gestió.

En els pròxims dies, el Congrés iniciarà els tràmits per a una nova llei d’ensenyament d’estudis superiors artístics. El candidat s’hi ha referit per proposar que Sabadell ho aprofiti.

Comentaris
To Top