Opinió

El principi d’una història

Sabadell albergarà la seu central d’una empresa de fabricació i llançament de nanosatèl·lits, Celestia Aerospace, que s’instal·larà a tocar de l’aeroport, a Sant Pau de Riu-sec. L’arribada d’aquesta empresa suposarà una inversió directa de 100 milions d’euros a la ciutat i crearà, de moment, una quarantena de llocs de treball de qualitat, entre científics, enginyers, tècnics i pilots. El que és més interessant no és l’aterratge de Celestia en si mateix, és el fet que Sabadell es projecti en una indústria puntera com l’aeroespacial i que s’obri la porta a atraure altres iniciatives empresarials relacionades.

Hem escrit moltes vegades en aquestes línies que és absolutament necessari definir el Sabadell del futur: projectar i definir un model de ciutat i establir uns objectius concrets. Situar-nos com a capdavanters en terrenys a l’avantguarda, com la robòtica i la intel·ligència artificial, és una bona línia estratègica de ciutat. Però no ha de ser l’única.

Així mateix, creiem que aquest model ha de ser publicoprivat. Les empreses no poden avançar soles, però tampoc podem deixar-ho tot en mans de l’administració pública. Creiem que el model del Hub Aeronàutic, una aliança entre l’Ajuntament, l’Aeroport, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, la UPC i Aena, és la línia a seguir. Vam dubtar molt d’aquesta aliança, especialment després d’estar mesos sense tenir-ne cap notícia. Ara sembla que les coses es comencen a moure. Esperem que només sigui el principi d’una llarga història d’èxits.

Comentaris
To Top