Publicitat
Diners

Les empreses de Sabadell exporten a bon ritme, malgrat la inflació

Exportacions empreses Sabadell

Els empresaris de la ciutat preveuen que s’estabilitzi la facturació a l’estranger: “Preveiem més vendes internacionals”

La incertesa global va frenar les exportacions el 2022 / V. CASTILLO

Els empresaris de Sabadell i dels seus municipis propers confien que la facturació a l’estranger de les seves companyies augmenti aquesta primera meitat del 2023, després de la frenada del final de 2022. Així ho recull la darrera enquesta de Confiança i Clima Empresarial, presentada per l’Ajuntament de Sabadell, Banc Sabadell, Cambra de Comerç de Sabadell, el Centre Metal·lúrgic i el Gremi de Fabricants, amb la col·laboració del CIESC, que constata que les expectatives quant a l’exportació preveuen una evolució positiva: el saldo de tendència creix en 12,1 punts: de -5,6 a +6,5 punts.   

La confiança empresarial es manté estable a Sabadell

En aquest sentit, les respostes optimistes passen del 12,2% al 17,9% i les que preveuen estabilitat en la facturació a l’estranger són un 70,7% del total. A la indústria i construcció podem comprovar aquesta perspectiva positiva i el canvi respecte de l’anterior enquesta: el saldo augmenta de -10,5 a +6,7 punts. El percentatge de respostes que esperen augmentar l’exportació puja de l’11,9% al 20,3%. A més, les respostes pessimistes s’han reduït en 8,8 punts. 

Cal tenir en compte que tal com detalla l’informe, l’evolució de la facturació a l’estranger durant el 4t trimestre del 2022 va patir una frenada respecte del trimestre anterior amb un saldo que baixa quasi deu punts (-9,9) i es va situar en valor negatiu: de +5,7 cau a -4,2 punts. No obstant això, un 53,5% de respostes manifesten que les exportacions es van mantenir estables, i el percentatge d’empreses industrials exportadores va augmentar del 61% al 63,1%.  Al sector del comerç el percentatge d’empreses que han facturat a l’estranger és un 38,9% i el 78,7% de respostes es concentren en l’estabilitat.  

“Les exportacions creixeran”

Dos empresaris locals (el CEO d’Hilaturas Arnau, Joan Santamaria, i el CEO de Flexor, Alexis Granero) ratifiquen els resultats de l’enquesta i pronostiquen que les exportacions de les seves companyies creixeran aquest 2023. “El 2022 no ha estat fàcil per a nosaltres, però hem de dir que estem recuperant a poc a poc les exportacions anteriors a la covid. Esperem un 2023 amb un augment de la facturació a l’estranger”, detalla Joan Santamaria. 

Flexor celebra 60 anys amb rècord de facturació

Per la seva banda, Alexis Granero explica que té més esperances posades en el mercat internacional que en el nacional. “Des de Flexor preveiem un creixement de les vendes internacionals, sobretot als Estats Units i a països asiàtics”, apunta. 

La reinvenció d’Hilaturas Arnau: de proveir Inditex a fabricar teixits per a trens

Publicitat
Comentaris
To Top