Ciutat

Prop d’1,8 milions d’euros per al transport urbà de Sabadell

L’Estat subvenciona la prestació del servei i els descomptes aplicats per TUS

Una usuària puja a un vehicle de TUS / VÍCTOR CASTILLO

L’Ajuntament de Sabadell ha rebut pràcticament 1,8 milions d’euros en subvencions del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per finançar la prestació del servei del transport públic col·lectiu urbà que ofereix TUS. La Junta de Govern Local va formalitzar aquest dilluns el tràmit per rebre les aportacions, que fan referència a dues qüestions per separat. El gruix de les subvencions és d’1,15 milions d’euros, corresponents a l’ajuda anual que s’atorga a tots els municipis que presten el servei dels autobusos urbans, en el cas de Sabadell, a través de la concessió a TUS.

En segon lloc, l’Ajuntament també ha rebut una subvenció per minimitzar l’impacte de la reducció d’un 30% del cost d’algunes tarifes durant quatre mesos, entre l’1 de setembre i el 31 de desembre de 2022. Concretament, s’han donat 636.866 euros al consistori, per la subvenció dels títols T-10, T-Mes i T-Mes Jove. Les ajudes de l’Estat al transport urbà de Sabadell estan garantides els primers sis mesos del 2023.

Més usuaris durant el 2022

La reducció de les tarifes a finals de l’any passat va tenir un efecte d’estímul pel que fa a l’ús del transport públic de TUS, ja que la venda de bitllets es va multiplicar per cinc. La targeta T-10 és la més utilitzada, però els descomptes van fer créixer la demanda dels títols mensuals. Durant el 2022, l’ús de l’autobús urbà va créixer un 16% respecte a l’any anterior, amb un total de 12,3 milions de viatges. La xifra és similar a la del 2019, abans de l’esclat de la pandèmia de la covid que va fer baixar l’ús del transport urbà.

Segons les últimes dades de la cooperativa de transport urbà, la línia d’autobús més utilitzada (13,3%) és l’L1, que recorre Sabadell de nord a sud, entre Can Deu i l’Estació Sud de Rodalies. La que menys s’utilitza és l’L15, que cobreix el recorregut entre La Bassa i el Centre, i només representa el 0,2% de tots els viatges.

Publicitat
Comentaris
To Top