Ciutat

El Museu d’Història obre les portes del Safareig de la Font Nova

El Museu d’Història organitza aquest diumenge, 19 de març a les 12 h, una visita guiada al Safareig de la Font Nova. L’activitat és gratuïta i s’enmarca en el calendari d’actes del Dia Internacional de la Dona.

Safareig_font_nova

El Safareig de la Font Nova / CEDIDA

Les persones interessades a assistir-hi s’han d’inscriure prèviament, trucant al 93 727 85 55. El safareig està situat entre els carrers de la Font Nova i de les Paus, al Centre.

El Safareig de la Font Nova data de 1833, època de gran creixement urbanístic a Sabadell. Tot i així, l’edifici actual és del 1892, any en què l’arquitecte Miquel Pascual i Tintorer va fer un projecte d’estil modernista per tancar-lo i cobrir-lo.

Durant aquells anys, a les cases no hi havia aigua corrent, i el safareig s’obria cada dia perquè les dones anessin a fer la bugada després de treballar a la fàbrica i a casa. També era un lloc on esplaiar-se i parlar, fer safareig, i d’aquí ve l’expressió.

Comentaris
To Top