Ciutat

Desactivada la fase de prealerta per la covid-19: “Entrem en fase de normalitat”

Mascareta

“Han estat tres anys de pandèmia amb diverses onades que avui podríem donar per acabada”, ha dit el conseller Balcells

Es tractava d’un aspecte estrictament tècnic, però aquest divendres s’ha fet un pas més per entrar en la normalitat després de l’esclat de la pandèmia fa tres anys. El conseller de Salut, Manel Balcells, ha anunciat que la comissió tècnica ha decidit desactivar la fase de prealerta del Procicat per la covid-19, coincidint amb l’aniversari del primer estat d’alarma.

“Han estat tres anys de pandèmia amb diverses onades que avui podríem donar per acabada i que entrem en una fase de normalitat”, ha dit Balcells des de Vielha. El conseller ha agraït l’esforç de la ciutadania i sobretot dels professionals, “que hi han deixat totes les seves capacitats i molts d’ells estan en una situació de gran cansament”. Ha opinat també que cal extreure lliçons de cara a futures pandèmies: “Hem de saber com tractar la nostra gent i el conjunt del sistema sanitari s’ha d’enfortir”.

Balcells ha assegurat que des del Govern treballen ja per “situar el conjunt del sistema sanitari allà on toca”. Ara bé, ha remarcat que la covid-19 segueix existint, que és una malaltia més i que cal vacunar-se, sobretot professionals i gent fràgil.

Hem canviat, després de la pandèmia?

Comentaris
To Top