Ciutat

Caroline del Valle, 8 anys desapareguda: “On és la meva filla?”

mani Caroline del valle
La manifestació, al seu pas pel carrer Tres Creus / David Chao

Una cinquantena de persones han participat aquest diumenge a la tarda en una manifestació per reclamar que es trobi el cos de Caroline del Valle,  jove de l’Hospitalet del Llobregat de 14 anys desapareguda el 14 de març del 2015 a la Zona Hermètica.

Els fets

Aquell dia la Caroline va sortir de festa amb uns amics mentre la mare creia que dormia a casa d’una amiga. La majoria d’aquests joves eren tutelats per la Generalitat i acostumaven a escapar-se dels centres d’acolliment. En un moment de la nit que van ser interceptats pels Mossos, van començar les corredisses. “L’últim que sabem és que van sortir corrents dels Mossos i que va fer una trucada a una amiga”, ha explicat Isabel Movilla, mare de la jove. 

mani Caroline del valle

Els manifestants han portat samarretes per recordar el cas / David Chao

Cas arxivat

Davant la desaparició, la família va denunciar el cas. La resposta policial, però, no va ser l’esperada i mai es va arribar a cap conclusió. L’any 2018 el jutge instructor del cas va decretar el sobreseïment provisional de la causa, ja que no havia trobat avenços significatius en la investigació.

“Avui en dia no sabem res de nou i tampoc veiem que s’estigui investigant”, ha afirmat Movilla. Segons ella, la policia no va interrogar prou als testimonis: “Encara hi ha 15 persones que no van declarar, per tant no poden dir que ho han fet tot, perquè és mentida. Fa dos anys que no sé res dels investigadors”.

mani Caroline del valle

Isabel Movilla atenent als mitjans / David Chao

Per a Movilla, el cas mai s’ha investigat correctament. “La policia va començar la cerca dos mesos després dels fets, per això la majoria de batudes les hem hagut de fer nosaltres”, ha reblat. Una de les petites pistes que es van trobar del cas apuntaven al Castell de Can Feu, on es creia que es podria haver trobat a la Caroline- teoria que la família descarta.

“Ens deien que podia estar en un forat. No ens ho creiem, però els agents tampoc ho van anar a comprovar. I no és just, perquè tinc dret a saber on és la meva filla”. Tot i la manca d’informació, la família té una petita hipòtesi de què va passar. “Crec que la van segrestar pel tràfic de persones i que va ser un conegut de les seves amigues”. Els anys han anat passant, però la família mai s’ha rendit. Han organitzat batudes i fins i tot han contractat un criminòleg. “Tinc l’esperança que finalment la trobarem, hi he de creure perquè és l’únic que em queda”, ha assegurat Movilla.

La manifestació

Un dels actes que manté l’esperança a la família és el record de la Caroline, per això cada any celebren una manifestació. La d’aquest diumenge ha començat a l’estació de Renfe Centre i ha recorregut els carrers Tres Creus, República i La Rambla fins a arribar a l’Ajuntament. Un trajecte en el qual familiars i amics han cridat per reivindicar justícia per la Carol. Davant del consistori, han deixat anar uns globus com a acte simbòlic.

mani Caroline del valle

La manifestació un cop arribada a l’Ajuntament / David Chao

A la convocatòria hi han assistit familiars, coneguts i terceres persones que volen donar suport a la causa. És el cas de Lourdes: “Tinc una filla amb 14 anys i, com a mare, empatitzo amb la situació. Quan falta algú estimat a casa és molt dur”, ha comentat.

Una altra participant ha estat Marta.”Volem que es faci justícia i es reobri el cas. La recerca de persones en aquest país és deficient i el tracte que reben les famílies afectades és molt injust”, ha expressat amb indignació. Unes paraules que ha corroborat Mari, una de les filles del desaparegut José Cañete, qui ha volgut donar suport a Isabel Movilla. “Una desaparició mai se supera i més quan no hi ha pistes. En el nostre cas també trobem que les institucions no ens ajuden prou i ho hem de fer amb els nostres recursos”, ha assegurat.

Un cop acabada la manifestació, s’ha produït una abraçada conjunta entre els assistents. També s’ha instat a continuar la recerca, tal com duien inscrit, a mode reivindicatiu, a les samarretes: ‘Mai deixarem de buscar-te’.

Comentaris
To Top