Ciutat

Andi Down Sabadell: “De debò som tan diferents?”

Andi Down Sabadell
Andi Down Sabadell / AINA TORRES

Alguns fa més de deu anys que s’han independitzat. Altres, son amants de la música –amb dos discos enregistrats– o han guanyat innumerables medalles competint com a nedadors. D’altres confessen ser amants del ioga o celebren haver aconseguit el primer contracte laboral indefinit. “De debò som tan diferents de tu?”, es plantegen des d’Andi Sabadell.

Són històries reals de desenes de persones amb síndrome de Down que viuen a la nostra ciutat i que l’entitat ahir va donar a conèixer, en el marc de l’acte de celebració del Dia Mundial de la síndrome de Down.

A través d’un joc interactiu amb el públic i unes preguntes directes als assistents a  l’acte, es va posar sobre la taula el paper de les persones amb diversitat funcional. El públic ho tenia clar: “Tothom aporta el seu granet de sorra”, coincidien. I cadascú té les seves pròpies capacitats. L’acte va finalitzar amb una actuació musical dels Cracs d’Andi.

Andi Down Sabadell

Andi Down Sabadell / AINA TORRES

L’aposta per la inserció laboral

Segons l’Idescat, a Sabadell viuen 18.891 persones amb discapacitat, i 2.693 d’elles pateixen una discapacitat intel·lectual. La nostra ciutat té un ampli teixit d’entitats del tercer sector i Andi Sabadell vetlla pels drets de les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals.

De fet, fa tot just un mes, Andi Sabadell va inaugurar el nou espai Xic x Xics al carrer Sant Cugat 48, on es desenvolupa una de les principals activitats del programa d’inserció laboral de l’entitat. El projecte no és pas nou: fa una dècada que es va posar en marxa a Sabadell i està adreçat a persones amb diversitat funcional en procés d’inserció laboral. És una formació pràctica per a persones que volen accedir al mercat laboral.

Publicitat
Comentaris
To Top