Ciutat

Els Saballuts estrenen temporada a Sabadell amb la Diada del Tèxtil

Com mana la tradició, els Saballuts han estrenat la temporada de castells a Sabadell aquest diumenge al matí. Ho han fet durant la cinquena Diada del Tèxtil al carrer de Sant Quirze. Just davant el Gremi de Fabricants, entitat amb qui des del 2016 organitzen conjuntament la cita.

L’esdeveniment, acompanyat per una càlida matinal, ha comptat un cop més amb la participació dels Castellers de Sant Cugat, els Gausacs. Ambdues colles han aixecat castells similars, tots de set pisos. Així doncs, durant la Diada s’han pogut observar les construccions del 3d7, 4d7, 4d7 amb agulla i un 5d7.

diada del tèxtil

El carrer de Sant Quirze s’ha omplert per veure l’actuació dels verds / Cedida

La d’aquest diumenge ha estat la primera actuació dels verds a la ciutat aquest 2023. Un primer “rodatge”, com bé ha explicat el seu cap de colla, Martí Rovira. “Avui hem començat a preparar-nos de cara a actuacions més importants”, ha afirmat. Els castells que s’han pogut observar a la Diada serveixen de preparació: segons Rovira, l’objectiu és anar “a més”. “De moment continuarem amb els de 7 per anar agafant la tècnica, més endavant volem fer els de 8 i el 2d7, que ja estem assajant”, ha assegurat.

La cita d’enguany ha tingut una petita novetat. I és que, normalment, hi solen actuar tres colles en comptes de dues. Per adaptar-se a la situació s’han dut a terme quatre actuacions per colla i finalment s’ha completat amb pilars.

diada del tèxtil

Ambdues colles han presentat les mateixes construccions / Cedida

Els verds, que van estrenar-se el 5 de març a Barberà, ja preparen el seu proper repte. I és que aquest dissabte se’ls podrà veure a la gespa de la Nova Creu Alta durant la mitja part del Sabadell-Barça Atlètic (19 h).

Comentaris
To Top