Ciutat

ERC vol una prova pilot de la Renda Bàsica Universal a Sabadell

El grup municipal d’ERC vol que Sabadell sigui el municipi de referència per fer una prova pilot de la renda bàsica universal. Els republicans han presentat la proposta aquest dilluns en un acte al Centre Cívic de Sant Oleguer. Seria una renda de 800 euros per a adults i de 300 per a menors.

Fernàndez i Driourech, atenent els mitjans / VÍCTOR CASTILLO

L’alcaldable i portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez, ha explicat que les ajudes i recursos que s’han destinat en les últimes dècades “no acaben amb el principal problema de la cronificació de la pobresa”. Per això, tal com va defensar quan era regidor d’Acció Social en el mandat 2015-19, aposta perquè Sabadell torni a ser “el gran laboratori d’aquest país en l’àmbit social”, ja que afirma que en els últims quatre anys s’ha entrat “en una decadència”.

Així, Fernàndez vol que Sabadell segueixi sent una ciutat de referència en polítiques socials i esdevingui l’espai de prova de la renda bàsica universal que, de ser exitosa, s’extrapolaria a tot Catalunya. Segons l’alcaldable, que Sabadell lideri una proposta com aquesta és una iniciativa que reforça la seva capitalitat.

La renda bàsica universal permetria donar “una seguretat econòmica, una protecció” a la societat davant de crisis econòmiques i períodes d’inestabilitat com els que vivim actualment, segons el cap de l’Oficina del Pla Pilot de la Renda Bàsica Universal (RBU), Sergi Raventós. Aquestes quantitats permetrien “donar opcions a moltes famílies de sortir de la pobresa, de la precarietat, i a moltes dones plantejar-se de poder-se separar de relacions tòxiques o masclistes, a molts joves emancipar-se, etc”.

La diputada al Parlament Najat Driouech ha fet referència a la moció aprovada al ple municipal de Sabadell per donar suport al desplegament de la renda bàsica i afegeix que seria una eina per reduir les desigualtats. “Agafarem l’exemple de Sabadell i la voluntat és que aquesta moció arribi al màxim nombre d’ajuntaments possible”, ha dit.

Publicitat
Comentaris
To Top