Ciutat

ERC Sabadell proposa que un barri participi en el Pla Pilot de Renda Bàsica Universal

Els republicans volen que el consistori demani formalment poder participar en aquesta primera prova pilot o en properes edicions

ERC Sabadell proposa que un barri de la ciutat s’incorpori al Pla Pilot de Renda Bàsica Universal, impulsat pel govern de la Generalitat. Els republicans volen que el consistori demani formalment a la Generalitat poder participar en aquesta primera prova pilot o en properes edicions de la iniciativa. ERC defensarà la proposta al Ple municipal de dimarts 7 de febrer en forma de moció, així com una campanya de comunicació en coordinació amb la Generalitat i entitats socials de la ciutat.

L’alcaldable del grup municipal, Gabriel Fernàndez, ha dit que “la renda bàsica universal afavoreix la igualtat efectiva i real que permet una autonomia a les persones que la reben”. Tanmateix, el portaveu que reblat que “la ciutat de Sabadell, com a ciutat històricament pionera en matèria de drets socials, s’ha de posicionar sobre l’existència d’aquesta renda.

En què consisteix el pla?

El Pla Pilot de Renda Bàsica Universal és un projecte que el Departament de la Presidència ha desplegat aquest mandat. En total, 2.500 persones seran escollides de manera aleatòria entre tots els domicilis de Catalunya i les 2.500 restants correspondran a la població de dos municipis.

Durant els dos anys que duri el Pla Pilot, els participants rebran un pagament mensual de 800 euros per adult i 300 euros per menor de 18 anys. Es consideren participants del Pla Pilot totes les persones que, un cop realitzada la selecció aleatòria per domicilis i dels municipis, i comunicada la seva selecció per correu postal, formalitzin la seva voluntat de participar mitjançant el formulari web.

Comentaris
To Top