Vallès

L’associació FEM Vallès reclama un comissari per accelerar el pla de mobilitat del Vallès

Les administracions defensen un gran pacte a favor d’una mobilitat més sostenible

Territori no ha designat la figura encarregada de coordinar el desplegament de les actuacions

L’associació FEM Vallès va adreçar a inicis de març una carta al conseller de territori de la Generalitat, Juli Fernàndez, instant-lo a nomenar la figura d’un comissariat que coordini el desplegament del Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV). Aquesta figura, remarquen, està prevista des de la publicació del document el febrer de 2020.

L’entitat lamenta que tres anys després, en la meitat de la vigència del pla, la figura encara no ha estat creada tot i les peticions de diversos ajuntaments i organismes de la comarca. En l’actualització sobre el desenvolupament del PEMV del passat mes de maig, l’associació alertava que el pla duia un 8% de compliment de les seves actuacions, molt per sota del “percentatge mínim que hauríem de dur a meitat de la vigència”.

FEM Vallès subratlla la “màxima necessitat i urgència” de desenvolupar el pla per poder assolir una mobilitat sostenible i una economia competitiva en una comarca “històricament ignorada en inversions de transport col·lectiu”, han advertit en un comunicat. Segons manifesten, el context d’emergència climàtica o la baixa qualitat de l’aire a la Regió Metropolitana de Barcelona fa necessari un gran esforç per descarbonitzar el transport.

Comentaris
To Top