AHIR I AVUI

El castell de Clasquerí, història viva de Castellar

Castellar del Vallès té un element patrimonial amb segles d’història conegut per tothom i declarat bé d’interès cultural a escala nacional. Es tracta del castell de Clasquerí, conegut popularment com el castell de Castellar, siutat ben a prop de la vila, a tocar del riu Ripoll. Construït el segle X, va formar part durant l’època medieval d’un districte territorial que comprenia un territori bastant semblant al que actualment és el terme municipal de Castellar.

L’aspecte que presenta actualment és fruit de la restauració feta entre finals del segle XIX i principis del segle XX. En l’actualitat, tot i ser de propietat privada, en el castell s’organitzen alguns esdeveniments, com congressos i concerts. A més, s’hi han rodat algunes escenes de televisió com ara Ermessenda.

A continuació, es pot observar una fotografia del castell de Clasquerí a principis del segle XX. I, just a sota, se’n pot veure una d’actual.

Castell Clasquerí Castellar del Vallès

Imatge de principis del segle XX del Castell Clasquerí, a Castellar del Vallès / CEDIDA (CENTRE D’ESTUDIS DE CASTELLAR- ARXIU D’HISTÒRIA )

Imatge actual del castell de Clasquerí / CEDIDA

Comentaris
To Top