Ciutat

Les palmes i palmons per Diumenge de Rams, als carrers de Sabadell: on ho puc comprar?

Sabadell escalfa motors per a la Setmana Santa. Els carrers de la ciutat, aquesta setmana, ja rebran una desena de parades palmes, palmons i branques de llorer amb motiu de la celebració del dia del Rams, que té lloc el pròxim diumenge 2 d’abril. També podrem adquirir la nostra palma a la majoria de floristeries de Sabadell.

Després de la pandèmia, la petició per muntar parada ha anat a menys: si bé el 2019 s’hi van instal·lar 23 parades, l’any passat en van ser 17 i enguany 11. On? S’hi instal·laran tres a la plaça del Doctor Robert, al carrer de Jovellanos,  avinguda de Matadepera, i a les places de Farell, del Pi-Pi, de la Creu de Barberà, del Pi, de Jaume Girabau i, finalment, a la plaça de l’Àngel.

Les palmes i els palmons són fulles de palmera tendra treballades de forma artesanal. Segons dicta la tradició, és el regal que els padrins fan als fillols el Diumenge de Rams. Mentre els palmons són llargs, estilitzats i senzills, fets a partir d’una sola fulla de palmera i sense decorar, les palmes requereixen un treball més artesanal, amb les fulles trenades.

Són habituals de la festivitat de Rams perquè simbolitzen l’entrada de Jesús a Jerusalem on, segons les escriptures, va ser rebut per la multitud amb rams. Hi ha qui porta a beneir rams de llorer, i en algunes famílies encara és tradició penjar la palma beneïda al balcó i deixar-la exposada tot l’any, perquè es creu és símbol de protecció.

Publicitat
Comentaris
To Top