Vallès

Pedro Sánchez visita les obres de la B-40 enmig del soroll per la ronda Nord

El president espanyol va ser diumenge a les obres de la B-40 enmig del soroll per la ronda Nord

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va fer aquest diumenge una visita llampec a les obres del túnel de la B-40 entre Abrera (Baix Llobregat) i Viladecavalls en ple xoc amb la Generalitat pel traçat i el finançament de la infraestructura. La via és un dels principals punts de connexió entre Sabadell –a través de la C-58–, Terrassa -amb la C-16-, i altres municipis de la comarca com Sant Cugat. Les obres de l’autovia entre Olesa de Montserrat i Viladecavalls, que encaren la recta final, han de suposar un impuls en la mobilitat del Vallès Occidental, just en un moment en què projectes com la ronda Nord de Sabadell, Terrassa i Castellar estan de ple en l’ordre del dia.

Acompanyat de la ministra de Transports, Raquel Sánchez, i del delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, el president espanyol va assistir a la presentació de les obres d’aquest tram de la B-40, d’uns sis quilòmetres de llargada, 205 milions de pressupost i que compta amb el túnel d’1,3 quilòmetres d’Olesa. La ministra Sánchez afirma que les converses sobre la B-40 “avancen”, mentre que el Govern denuncia que les propostes del ministeri “no s’ajusten al que es va acordar” als pressupostos.

Crit d’alerta per la ronda Nord

En aquest sentit, les Cambres de Comerç de Sabadell i Terrassa van denunciar divendres l’incompliment del termini per a la signatura de l’acord per a la redacció del projecte de la ronda Nord dels sistemes urbans de Castellar, Sabadell i Terrassa. A la vegada, totes dues entitats econòmiques insten al conseller de Territori, Juli Fernàndez, a cumplir, “sense demora”, els compromisos del Govern.

En l’acord pels pressupostos, ERC i el PSC van pactar que durant el primer trimestre de 2023 s’havia de signar un conveni amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per garantir la redacció de l’assenyalada infraestructura. Tanmateix, aquesta signatura, de moment, no ha arribat.

Visita de Pedro Sánchez a les obres de la B-40 | ACN

Una infraestructura clau

Pedro Sánchez va subratllar en la seva visita el paper fonamental que jugarà aquesta infraestructura a la B-40 en la mobilitat de l’àrea metropolitana de Barcelona. També va posar en valor la importància de l’autovia per al creixement industrial i empresarial de la zona, ja que connectarà de forma directa dues comarques que constitueixen el motor industrial de Catalunya, com són el Baix Llobregat i el Vallès Occidental.

A la visita també hi van assistir l’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, i l’alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer.

Comentaris
To Top