Oci i cultura

Quan The Tyets van ser tiets en un concert de l’Embassa’t

the tyets observa

El grup mataroní inspira la cançó ‘Olívia’ en la notícia que va rebre al festival sabadellenc del 2021

The Tyets al concert de l'Observa / VICTÒRIA ROVIRA

En només 10 minuts, el festival Embassa’t va esgotar les mil primeres entrades, amb descompte, pel concert de The Tyets, que tancarà la seva 15a edició, el 21 de maig a les 20h a l’Amfiteatre del Parc de Catalunya. En total, se n’han posat a la venda 3.000 i en queden menys de 500. Els abonats del festival hi podran assistir gratuïtament.

Serà un concert especial. Per a l’organització de l’Embassa’t, perquè posaran el punt final a la celebració dels 15 anys de festival, i per als assistents, perquè podran veure un dels grups més en forma del panorama català presentar el disc Èpic Solete. Però per a The Tyets, perquè tenen una història d’amor especial amb l’Embassa’t. De fet, la relaten a la cançó Olívia.

Olívia, una més a la família

Era juny del 2021 i els dos membres del grup mataroní, Xavier Coca i Oriol de Ramon, eren entre el públic en el concert de Pau Vallvè del festival, que per primera vegada se celebrava a l’Amfiteatre del parc de Catalunya.

“I en aquell festival que tant ens agrada / dels que tenen food trucks i llumetes penjades / que organitza el cunyat i ens regala entrades / que hi toca Pau Vallvè i propostes rares”.

De Ramon, acompanyat de la seva família, va rebre una notícia feliç i inesperada de la seva germana Clara, que és parella de l’actor Marc Rius, un dels fundadors de l’Embassa’t.

I aquí la notícia: “Va i me germana d’imprevista / treu un sobret amb una pista / Un dibuixet que ens fa ser avis i tiets / I ens vam passar el concert plorant, Olívia”.

Va saber que seria tiet.

“Quin moment tan bonic i estrany, Olívia / Pensava que es casaven i va i ens diuen / Que serem una més a la família”.

A més, la notícia va arribar poc després d’una pèrdua: “I just el mateix any que va marxar l’avi / Surt una panxeta i els papes són avis”, canten.

“Ha estat una bogeria”

Serà la tercera actuació de The Tyets a Sabadell. El primer concert també va estar organitzat per l’Embassa’t, però a l’edició pandèmica que es va mudar a Fira Sabadell sota el nom de RES Festival. L’any passat, el grup va ser a l’Amfiteatre del parc de Catalunya, en el marc del festival Observa, abans del concert de Catarres.

El director del festival, Arnau Solsona, comenta que els primers minuts en què es van posar a la venda les entrades aquella vegada “va ser una bogeria”.

Per a la resta de dies, divendres i dissabte, la previsió és que hi hagi un miler d’assistents cada dia. A més, el concert de presentació del festival a Sant Quirze el 12 de maig, en què Renaldo & Clara presentaran nou disc, està generant molta expectació.

Comentaris
To Top