Ciutat

VÍDEO | Com ha evolucionat la informàtica en 30 anys? Així era la fira organitzada a Sabadell

La fira Bit Vallès va tenir lloc a la ciutat l’any 1992

La informàtica és una ciència en constant evolució. Les novetats s’han anat succeint en els darrers anys amb l’objectiu de facilitar el dia a dia de la gent. Els ordinadors, i sobretot l’ús de l’Internet, estaven restringits, no eren un producte a l’abast de la ciutadania com en l’actualitat. Cap a la dècada dels 80 van començar a introduir-se a les llars, així com també l’organització de fires com Bit Vallès, que el 1992 va tenir lloc a Sabadell.

Era la “Fira de la Informàtica a Sabadell: ofimàtica i noves tecnologies” que es va dur a terme del 10 al 15 de març a la nau de Can Borràs en la seva novena edició. El perfil de Twitter de l’arxiu de TV3 ha publicat algunes imatges de l’esdeveniment i els articles que eren última moda en aquella època, poc abans de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona.

Les imatges mostren un robot fet de peces velles i que no es mou de forma automàtica; ordinadors, que aleshores eren una pantalla i una torre, i considerats d’última generació que ocupaven bona part d’una taula, animacions i sons que ara ens recorden (o evoquen) un temps llunyà.

El vídeo, en format de notícia televisiva, evidencia el progrés d’aquesta maquinària, però també d’una societat molt diferent de com és avui.

Comentaris
To Top