Ciutat

FGC reforça el servei de trens de la línia de Sabadell per Sant Jordi

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) reforçarà el servei a la línia Barcelona-Vallès aquest diumenge, 23 d’abril, amb motiu de la diada de Sant Jordi. Així doncs, respecte a un diumenge habitual, FGC incrementarà en 352 les circulacions a la línia Barcelona-Vallès, passant de 707 a 1.059.

Entre les 10 h i les 15 h, es doblaran els trens entre Plaça Catalunya i Sabadell i entre Plaça Catalunya i Terrassa passant de 3 a 6 trens per hora i sentit. De les 15 h a les 21 h, entre Plaça Catalunya i Sabadell i entre Plaça Catalunya i Terrassa es passarà de 3 a 10 trens per hora i sentit.

Aposta per la lectura en català

Figures clau de la literatura i la cultura catalanes tornen a ser protagonistes del Sant Jordi d’FGC. Aquest any, el Departament de Cultura commemora el centenari del naixement de Josep Vallverdú, escriptor prolífic conegut per la seva ficció infantil i juvenil, i el quart centenari de la mort del Rector de Vallfogona, reconegut com el primer poeta en llengua catalana. En honor a aquestes personalitats es batejaran dos trens amb el nom d’aquests autors.

D’altra banda, junt amb el Departament d’Educació, també es batejarà un tren amb el nom de Rosa Sensat, amb motiu del 150è aniversari del seu naixement. Mestra i defensora de la renovació pedagògica i l’educació de les dones, va participar en el moviment feminista de principis del segle XX i va treballar per difondre els principis de la Nova Escola.

Comentaris
To Top