Ciutat

Instal·laran quatre càmeres de videovigilància a la Torre Millenium

Visió des del terrat de la Torre Millenium / V. CASTILLO

En un termini màxim de dos mesos, l’ADF Sabadell disposarà de quatre càmeres de videovigilància al terrat Torre Millenium per detectar ràpidament columnes de fum en cas d’incendis i així poder agilitzar les tasques d’extinció. La intenció és que estiguin operatives per a la campanya d’incendis forestals, prevista per al juny.

La instal·lació i el consegüent ús d’aquestes imatges, on el Servei d’Emergències Mèdiques també tindrà accés, és fruit d’un acord a tres bandes per als pròxims deu anys –amb opció a renovació– entre la comunitat de propietaris de la Torre Millenium, la Federació d’ADFs del Vallès Occidental i l’ADF Sabadell. “Ens cedeixen l’espai gratuïtament i es fan càrrec de l’electricitat. La instal·lació i la mà d’obra recau a la Federació, nosaltres costejarem l’internet i la Diputació la finançament”, explica Jordi Gil, cap operatiu de l’ADF Sabadell, mentre detalla que “fa un parell d’anys que buscàvem un lloc i la Torre Millenium era el lloc idoni en ser l’edifici més alt del Vallès Occidental, permetent-nos tenir una visió de 360 graus de tota la ciutat i de la plana de la comarca”.

La Torre Millenium, en una imatge d’arxiu / V. ROVIRA

Més extensió cremada que el 2022

Mentre es concreta la seva posada en marxa, fa un mes que a Sabadell el nivell de perill d’incendi del Pla Alfa s’ha situat entre 1 i 2, en un any que es preveuen “molt complicat”. Sense anar massa lluny, la setmana passada els ADF Sabadell van fer la primera gran intervenció de la temporada: “L’incendi de la Plana del Pintor, amb una hectàrea cremada, ja va superar per extensió qualsevol incendi de l’any passat”, apunta Gil.

Comentaris
To Top