ESPORTS

La Societat Coral Colon, brillant campiona de la Lliga Catalana d’escacs

Els artífexs de la SC Colon que van assolir el títol / CEDIDA

Supremacía absoluta. La Societat Coral Colon va conquerir el títol de Catalunya de la Divisió d’Honor de la Lliga Catalana d’escacs per sisena vegada en l’última dècada després de superar en una disputada final al Club d’Escacs Barcelona per 5,5 a 4,5. D’aquesta manera, el conjunt sabadellenc recupera el tro que tenia just abans d’esclatar la pandèmia i es confirma com el gran dominador de la màxima competició catalana.

L’èxit va començar a fonamentar-se a semifinals guanyant a l’etern rival, Club d’Escacs Barberà -que acabaria en tercera posició- també per 5,5 a 4,5. Un resultat de gran mèrit perquè el conjunt vallesà va presentar un dels equips més potents de la història en la Lliga Catalana. Només l’estel·lar actuació dels sabadellencs els va permetre assolir una victòria gairebé heroica.

El jove jugador Daniel Salinas Tomàs en acció / CEDIDA

A la final també es van trobar amb un Club d’Escacs Barcelona que va poder comptar amb el seu equip de gala. El duel va oferir una lluita aferrissada i partides de gran nivell. Va ser importantíssima l’aportació dels jugadors més joves de l’Escola de la SC Colon, com és el cas de Daniel Garcia Ramos (9,5 punts dels 10 possibles), sense dubte el millor. També brillant l’actuació del jove de només 14 anys, Daniel Salinas Tomas, qui va aconseguir 6 sobre 9 punts, un dels quals el decisiu contra el conjunt barceloní.

Els protagonistes

Els jugadors del conjunt sabadellenc que van participar en totes o algunes de les rondes van ser els següents: Grans Mestres, Daniel Dardha (Bèlgica), Lucas Van Foreest (Paisos Baixos); Viktor Moskalenko (Ucraïna) i Jordi Magem Badals; Mestres Internacionals, Carles Díaz Camallonga, Daniel Garcia Ramos, Enrique Fernández Aguado i Lluís Maria Perpiñà; els Mestres FIDE, Roger Bernadó López, Adrián Jiménez Ruano i Cayetano Alonso Seisdedos; el Mestre Català, Víctor Rivas Garcia; jugadors de l’Escola, Daniel Salinas Tomás (Mestre Català), Pau Manel Prada Vilagrasa, Aleix Jareño Badenas (Mestre Català) i Arnau González Cobos.

Comentaris
To Top