Ciutat

Els paradistes de Sabadell celebren Sant Jordi: “Les vendes han estat molt bones”

prèvia st jordi
Desenes de sabadellencs s'han acostat a la plaça del Doctor Robert / Víctor Castillo

Aquest Sant Jordi ha estat molt especial. Després de diades marcades per la pandèmia, les restriccions i el mal temps per fi s’ha pogut viure una gran jornada. Pels sabadellencs ha estat molt especial. Pels paradistes i llibreters de la ciutat encara més. En un dia marcat pel bon temps les vendes de llibres s’han disparat arribant, segons els venedors més optimistes, a xifres que no es veien des de feia anys.

 Recomanacions literàries

A la plaça del Doctor Robert ja s’hi han pogut trobar parades amb llibres. Enguany les expectatives dels paradistes eren molt positives, molts confiaven en el fet que el volum de vendes fos superior al del 2022. I a falta d’obtenir les dades oficials aquest ha estat el sentit entre la majoria dels venedors. Pel que fa als llibres més demandats han destacat 32 de març (Univers), de Xavier Bosch, Excursions per conèixer el rodal de Sabadell de la Unió Excursionista de Sabadell, París érem nosaltres (Columna Edicions) d’Andreu Claret-guanyador del Premi Ramon Llull-, les obres d’Annie Ernaux-Premi Nobel de Literatura 2022 o Les nostres mares (Proa), de Gemma Ruiz Palà.

prèvia st jordi

Els llibres escrits per sabadellencs han tingut força demanda / Víctor Castillo

“La gent sobretot ha vingut a mirar i han preguntat molt per novetats d’autors que han publicat recentment i també per autors sabadellencs”, ha explicat Marc de la Llibreria Tècnica. Des de la Llibreria Macondo, Estefania Abasolo també ha valorat positivament la jornada: “Ha estat molt intensa tant dissabte com diumenge. És un dia, que amb el bon temps convida a sortir i passejar i s’ha notat moltíssim, ja tocava”. D’altres com el Miguel, de Librerío de La Plata han destacat tornar a gaudir d’una jornada com les de tota la vida: “Ha estat una gran festa per a tothom, els últims anys han estat complicats i ja calia un Sant Jordi com els de sempre”.

Compres d’última hora

Seguint les recomanacions o amb la idea portada de casa, un bon grapat de sabadellencs s’han acostat a la plaça. Durant els dies previs a la diada s’ha pogut comprar llibres. Així i tot, molts sabadellencs han esperat fins a l’últim dia per a regalar i sorprendre la parella, família o amics. És el cas de l’Eudald, que ha vingut a buscar un llibre per la seva neta. “Encara no sé ben bé quin triar. Sé que li agraden molt els d’aventures així que buscaré una mica i segur que en trobo un de bo”, ha comentat.

prèvia st jordi

A falta d’un dia hi ha qui encara buscava llibre / Víctor Castillo

D’altres com l’Anna han anat més al gra: “Aquest any m’he autoregalat el llibre d’Elisabet Benavent. Ja feia temps que el volia, però he esperat a avui per ajudar als paradistes locals”, ha afirmat. Un altre cas és el del Jordi, a qui si li ha fet una mica tard: “Avui és el meu sant i no tinc llibre per regalar encara, espero ser-hi a temps. En cas que no com és el meu dia suposo que m’ho perdonaran”, ha comentat amb una rialla.

Cadascú ha anat buscant i triant el seu llibre segons els seus gustos, ja que hi ha moltíssims gèneres i varietats. On sí que hi ha hagut un acord majoritari és en el sentiment general d’haver viscut una gran diada de Sant Jordi.

Comentaris
To Top