Ciutat

VÍDEO | Queixes pel comportament d’una veïna que alimenta desenes de coloms

“És molt angoixant i no estem tranquils. No podem sortir”, lamenta un veí

Alimentar els coloms està prohibit per l’actual ordenança municipal de Sabadell. Malgrat això, una veïna de la ciutat ha denunciat que aquesta circumstància s’està incomplint al carrer de Riego, al Centre, on cada dia desenes d’aus es presenten al seu pati interior. Ho ha explicat aquest dimarts, a través de la secció d’El contenidor del programa El Món a RAC 1.

Tal com ha detallat, una veïna d’una casa annexa a la seva els alimenta llançant menjar al seu pati i els animals s’han acostumat. “Ho fa tres vegades al dia: a les set del matí, al migdia i a la tarda vespre”. “És molt angoixant i no estem tranquils. No podem sortir”, ha confessat. A la casa afectada hi viuen ella, amb el seu marit i les dues criatures, de 2 i 4 anys.

El problema s’ha repetit en els últims cinc anys, tot i que va haver-hi una època que va deixar d’alimentar els coloms. Segons ha indicat, el passat mes de novembre van venir de l’Ajuntament “i van veure que hi havia excrements, amb tot el problema d’insalubritat que comporta”. La dona ha afegit que també hi ha un informe policial. “Truco cada setmana i intento fer-me pesada”, lamentant que “el meu expedient està encallat, amb la revisió dels serveis jurídics de l’àmbit de salut”, ha especificat.

A més, ha assenyalat que la filla petita “té problemes respiratoris” i el fet de no poder sortir no al seu pati no l’ajuda. L’afectada ha exigit que es deixi d’alimentar aquestes aus, sigui amb algun tipus de sanció o s’estudiï una altra via.

Una sanció l’any 2019

Fonts municipals han especificat que es tracta d’un problema que s’arrossega des de fa temps, però la veïna ha sostingut que ho continuarà fent, malgrat les actuacions del consistori. L’any 2019 se li va posar una sanció, amb previsió que tingués recorregut en cas de reincidència. En la mateixa línia, hi ha informes policials i de Salut que proven aquestes pràctiques il·legals a l’immoble. El novembre del 2022, el Servei de Salut va visitar l’habitatge de la denunciant, acreditant la problemàtica.

Posteriorment, s’han presentat queixes per part d’altres veïns de la finca en els últims mesos. En aquest context, les mateixes fonts especifiquen que en aquests moments s’està redactant l’expedient sancionador després de les diverses actuacions per acabar amb el problema veïnal.

“No donar menjar als coloms”

L’ordenança municipal de tinença d’animals de la capital vallesana prohibeix alimentar els coloms, excepte si tenen autorització del consistori. I en un dels articles especifica que la possessió d’animals no ha de suposar “en cap cas” un risc per a la salut pública “i/o molèsties veïns”.

Comentaris
To Top