Diners

Banc Sabadell guanya un 4% menys per l’impost a la banca

El conseller delegat, César González-Bueno, en una imatge d'arxiu / LL. FRANCO

El Banc Sabadell ha tancat el primer trimestre amb un benefici de 205 milions d’euros, un 4% menys respecte el mateix període del 2022, després de destinar 157 milions a l’impost de la banca. El marge recurrent de l’entitat ha augmentat un 46,7% interanualment i el ROTE assoleix el 9,9% –al tancament del 4T 2022 era de 7,9%–, tal com ha anunciat aquest matí el conseller de l’entitat, César González-Bueno, a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Excloent l’impacte que ha suposat l’impost extraordinari, el benefici del Banc se situa en els 361 milions d’euros, un 69,4% més que el primer trimestre de l’any anterior, la qual cosa suposa un ROTE de l’11,4%, lleugerament per sobre de l’objectiu anual que s’ha marcat el Banc (<10,5%). “Comencem bé l’exercici. Els processos de client continuen millorant, tant en hipoteques, comptes, solucions verticals per a negocis serveis a empreses… Entreguem bons resultats un trimestre més. Continuem treballant amb un rumb clar, construint i consolidant el futur de la nsotra franquícia”, ha afirmat González-Bueno.

TSB: benefici de 54 milions de lliures

D’altra banda, el Banc ha anunciat un benefici després d’impostos de 54 milions d’euros de lliures, posant fi als diversos contratemps durant la integració de la seva filial. Així mateix, TSB incrementa un 59% el seu marge recurrent en la comparativa interanual. El marge d’interessos totalitza 268 milions de lliures a tancament de març de 2023 i augmenta un 18,2% interanualment.

Comentaris
To Top