Ciutat

Un taller del Col·legi d’Arquitectes fa reflexionar als alumnes sobre els espais de les seves escoles

La ubicació actual de l’institut Narcisa Freixas

“En funció de com és l’espai, es poden generar dinàmiques concretes”, explica l’arquitecta Meritxell Cruz

Pati de l'Institut Narcisa Freixas, en una imatge d'arxiu / VICTÒRIA ROVIRA

En el marc del programa Arquitectura a les Aules del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC), nens i nenes del Vallès Occidental reflexionen aquests dies sobre els espais de les seves escoles i com s’hi relacionen, alhora que descobreixen en què consisteix la professió d’arquitecte.

Com mesurar la qualitat de l’aire d’una sala, com ens afecta la ventilació interior d’una classe o la disposició del mobiliari -el Feng Shui-, són alguns dels tallers que s’impartiran als centres educatius. Els alumnes també descobriran edificis catalogats propers a les seves escoles de la mà d’arquitectes i estudiants d’arquitectura.

L’arquitecta Meritxell Cruz, per exemple, va impartir el passat dilluns un taller a l’institut Narcisa Freixas i Cruells (Eixample), i es van centrar en el pati de l’escola. “Vam explicar que, en funció de com és l’espai, es poden generar dinàmiques concretes”, comenta Cruz.

Treball en grup al Narcisa Freixas / CEDIDA

I és que quan el pati està caracteritzat per un camp de futbol, “juguen nois i són els amos del pati, i la resta que no juguen queden a la perifèria”, la qual cosa afirma que “això es trasllada dia rere dia amb unes dinàmiques i comportaments entre les diferents persones”.

Des de la primera edició, l’any 2019, més de 24.000 infants i joves han gaudit d’aquests tallers tant al Vallès com a Barcelona, segons el COAC.

Comentaris
To Top