Vallès

Interns de presons catalanes treballen perquè el vessament d’oli vegetal no arribi al riu Besòs

La fuita, de 1.100 tones d’oli, es va originar en una empresa de Santa Perpètua de Mogoda

Interns dels centres penitenciaris catalans han col·laborat en una actuació de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per evitar que un vessament accidental d’oli vegetal arribi al riu Besòs. La fuita, de 1.100 tones d’oli, es va originar en una empresa de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) i s’ha pogut aturar fent diversos dics a la riera Seca per contenir i recollir el producte. A més s’han fet servir camions cisterna i mantes absorbents. Els tres presos que han participat en aquestes tasques formen part de la brigada de neteja forestal del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE).

La brigada del CIRE ha treballat de manera coordinada amb efectius desplegats per l’empresa causant del vessament. També hi han intervingut de manera activa voluntaris d’ADF, la Policia Local de Santa Perpètua de Mogoda i operaris de l’ACA.

L’actuació s’emmarca en el programa que l’Agència Catalana de l’Aigua va encarregar al CIRE l’any 2018, per a la conservar i mantenir la xarxa fluvial catalana i els ecosistemes vinculats al medi hídric. L’ACA encarrega al CIRE l’execució d’actuacions urgents i necessàries davant d’episodis que poden representar un risc per a les persones o els béns i la reparació dels danys al domini públic hidràulic.

El programa actual té vigència fins al 2025 i permetrà crear 16 llocs de treball per a interns. Fins ara s’han dut a terme més de 40 actuacions d’urgència arreu de tota Catalunya, amb la participació de vuit presos.

Publicitat
Comentaris
To Top