Vallès

Els resultats de les eleccions al Vallès: així queden les alcaldies després del 28-M

votacions Sabadell

El PSC consolida la seva força a la comarca

El Vallès Occidental ha tornat a ser un feu majoritàriament socialista. El partit ha aconseguit consolidar moltes de les alcaldies que ja tenia i, a més, n’ha recuperat alguna fins ara en mans dels comuns. Així han estat els resultats a la comarca.

Sant Llorenç Savall

Joan Solà (ERC) renova els suports com a alcalde

Joan Solà (ERC) repetirà com a alcalde de Sant Llorenç Savall. Esquerra va aconseguir 6 regidors, superant els 5 de Junts, segona força.

En el mandat 2019-2023, el republicà ja ha estat l’alcalde, amb el suport al govern local de Junts. Ara, Solà no necessitarà suports externs per govern.

Matadepera

Relleu a Matadepera, amb SOM-HI com la més votada

SOM-HI, amb Guillermo Montagut al capdavant, va guanyar les eleccions amb un 34,2% dels vots i tindrà cinc regidors al consistori.

L’actual alcalde de Matadepera, Nil López, havia anat a les municipals d’enguany amb una candidatura independent, després d’haver estat apartat per Junts, partit amb el qual va guanyar els comicis del 2019 amb una majoria absoluta de 8 sobre 13 regidors.

Castellar del Vallès

Ignasi Giménez (PSC) revalidarà l’alcaldia

Els castellarencs han tornat a dipositar majoritàriament la seva confiança al PSC-Som Castellar, liderat per l’actual alcalde de la vila, Ignasi Giménez.

El polític ha governat en l’últim mandat amb majoria absoluta, amb 12 de 21 regidors del consistori. Uns resultats idèntics als aconseguits en aquest 28-M. Giménez acumula 16 anys com a alcalde de Castellar.

Sentmenat

El PSC, la força més votada amb un consistori repartit

El PSC, amb Montserrat Rueda al capdavant, va ser la força més votada i aconseguirà tres regidors. El consistori sentmenatenc queda molt repartit, amb cinc forces que tindran dos regidors.

Marc Verneda (Assemblea Ciutadana de Sentmenat) va ser escollit l’any 2015 com a alcalde de la localitat. Un any després, va ser apartat de l’alcaldia per una moció impulsada pel PSC, PDeCAT i PP. Al 2019 va tornar a liderar el govern local gràcies a un acord de govern entre l’ACS, ERC, i la CUP. Ara, cedeix l’alcaldia.

Palau-solità i Plegamans

Majoria absoluta d’ERC, amb Lozano com a alcalde

ERC va aconseguir ahir 12 regidors, una xifra que li permetrà governar amb majoria absoluta. Oriol Lozano serà l’alcalde del municipi durant els pròxims quatre anys.
Fins ara, Lozano (ERC) havia governat amb el suport de tres regidors de Junts, que també formaven part del govern local a Palau-solità en l’últim mandat.

Polinyà

El PSC referma la seva posició de força a l’Ajuntament

Javier Silva (PSC) consolida la seva força a l’alcaldia de Polinyà després d’aconseguir la majoria absoluta. El partit socialista tindrà 8 regidors, sis més que Junts, segona força.

Nascut a Ponferrada (Lleó), Javier Silva (PSC) va aconseguir la majoria absoluta en les eleccions municipals del 2019 a Polinyà, amb més d’un 60% dels vots.

Sant Quirze del Vallès

Elisabeth Oliveras, guanyadora sense majoria

Elisabeth Oliveras (ERC) ha tornat a ser la candidata més votada quatre anys després. Ara, però, ho ha fet sense majoria absoluta. S’ha quedat amb 7 regidors, seguit de Junts, que en tindrà 5.

En les últimes eleccions municipals, ERC, amb Elisabeth Oliveras al capdavant, va aconseguir 9 regidors.

Barberà del Vallès

Garcés (PSC) es consolida amb 7 regidors

A Barberà, la força majoritària al ple tornarà a ser el PSC, amb Xavier Garcés al capdavant. Tindrà 7 de 21 regidors al consistori, igual que en els darrers quatre anys.

Garcés va ser investit alcalde l’any 2019 després d’uns comicis amb resultats molt igualats, on el PSC va aconseguir 7 regidors i la Plataforma Ciutadana per Barberà en va obtenir 6 (PCPB).

Santa Perpètua de la Moguda

Isabel Garcia tornarà a ser l’alcaldessa

Isabel Garcia (En Comú) ha tornat a obtenir la confiança de la ciutadania, amb un 36% dels vots. Els comuns han aconseguit 10 regidors, a un de la majoria absoluta. Ara caldrà veure quines fórmules de govern s’utilitzen després del suport majoritari a l’actual alcaldessa.

Fruit de les anteriors eleccions, el mandat ha estat liderat per Isabel Garcia (Santa Perpètua en Comú – En Comú Guanyem), amb el suport al govern de dos regidors socialistes.

Badia del Vallès

El PSC guanya un regidor i Eva Menor serà l’alcaldessa

Eva Menor tornarà a governar a Badia amb majoria absoluta. El PSC ha revalidat així l’alcaldia, aconseguint un total d’11 regidors i un 51,15% dels vots al municipi.

En els comicis del 2019, el PSC ja va aconseguir la majoria absoluta, gairebé amb el 52% dels vots a favor. La formació liderada per Eva Menor ha comptat amb 10 regidors durant aquests darrers quatre anys. Ara, en tindrà un més.

Sant Cugat del Vallès

Canvi d’escenari a Sant Cugat, amb Junts més fort

Junts, amb Josep Maria Vallès al capdavant de la llista, s’ha tornat a imposar a Sant Cugat, però ara ho farà amb més força per aconseguir recuperar l’alcaldia. Han sumat gairebé un 30% i tindran 9 regidors. ERC, actualment al govern, en tindrà només 4.

Després de 32 anys de governs convergents, Sant Cugat va trencar en les anteriors eleccions aquesta dinàmica amb l’aparició d’un tripartit que ha governat a la ciutat en aquest darrer mandat (ERC, el PSC i la CUP). Mireia Ingla cedirà l’alcaldia.

Cerdanyola del Vallès

El PSC guanya força i continuarà governant

El PSC ha fet un balanç molt positiu de les eleccions d’aquest diumenge. Carlos Cordón tornarà a governar a Cerdanyola i ho farà amb majoria absoluta indiscutible, amb 14 regidors, millorant els resultats obtinguts fa quatre anys.

Cordón, cap de llista del PSC en les darreres eleccions municipals, ha governat en el darrer mandat després d’haver obtingut 9 regidors (30,43% dels vots) l’any 2019.

Ripollet

Canvi de partit majoritari: irromp el PSC

Ripollet viurà un canvi en els pròxims 4 anys. Almenys, això és el que han volgut els electors, que han votat com a primera força el PSC, liderat per Luis Tirado. Els socialistes han obtingut 10 regidors.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Ripollet ha estat integrat en els darrers quatre anys pels regidors del grup municipal Ara Decidim Ripollet, que va obtenir 10 regidors l’any 2019.

Montcada i Reixac

El PSC agafa el relleu dels comuns

També canvia la força majoritària a Montcada. El PSC, força encapçalada per Bartolo Egea, ha obtingut 7 regidors, dos més que els comuns, liderats per la fins ara alcaldessa, Laura Campos.

Fa quatre anys, Campos va arribar a l’alcaldia després d’obtenir els set vots favorables del seu grup, En Comú Podem Montcada i Reixac, i els 5 d’ERC, prenent així possessió en el càrrec.

Gallifa

Sistema de llistes obertes a la localitat vallesana

El nou consistori de Gallifa estarà format per 4 representants d’ARA i 1 del PSC. Fins ara, l’alcalde ha estat Mateu Comalrena de Sobregrau i Esteve, de Junts. Les eleccions al municipi es fan amb llistes obertes, votant directament els candidats.

Comentaris
To Top