Ciutat

GRÀFICS | Què es vota al teu barri? Els resultats de les eleccions del 28-M, districte a districte

El PSC guanya vots especialment al districte 4 (Concòrdia, Can Rull, Can Llong…) i ERC en perd un gruix important al 2 (La Creu Alta i Can Puiggener)

/ VICTÒRIA ROVIRA
Marta Ordóñez | Albert Acín

El PSC es consolida com la força més votada a tots els districtes de Sabadell, amb l’alcaldessa Marta Farrés al capdavant. Sabadell s’ha tenyit de vermell i els socialistes també han guanyat als barris del centre, al Districte 2 (La Creu Alta i Can Puiggener) i al Districte 5 (Can Feu, Gràcia, els Merinals, Can Gambús, la Serra d’en Camaró), que eren les zones republicanes de la ciutat l’any 2019.

La candidatura de Farrés guanya vots especialment al districte 4 (Concòrdia, Can Rull, Can Llong, Castellarnau), amb un increment del 19% respecte a les passades eleccions. ERC en perd un gruix important al districte 2 (La Creu Alta i Can Puiggener), amb una caiguda del 12,1% dels suports.

Made with Flourish

Districte 1: (Centre, Covadonga, Nostra Llar, Sant Oleguer, Hostafrancs, Eixample). El PSC lidera en número de vots, també és la zona que més suport dona al bloc independentista, que suma el 46,35% de suports, per sota del 62% de l’any 2019. És on més cau la participació (-15,85%).

Districte 2: (La Creu Alta, Can Puiggener). Al Districte 2, la Crida es consolida com la segona força més votada, amb un 15,86% dels vots totals. És també on els republicans perden més suport, amb una caiguda del 12,1% respecte a les eleccions del 2019.

Districte 3: (Ca n’Oriac, Torreguitart, la Roureda, Torrent del Capellà, Sant Julià, Can Deu). Els barris del nord és la zona on més vots concentra Farrés (59,87%). L’extrema dreta es consolida com la tercera formació política amb més força i rep un 9,75% dels vots.

Districte 4: (Concòrdia, Can Rull, Cifuentes, Can Llong, Castellarnau). És on més creix el suport a Farrés respecte al 2019 (57,03% dels vots), amb un increment del 19,02% dels vots. La segona força política és Sabadell En Comú Podem  (8,01%), seguida de Vox (7,42%).

Districte 5: (Can Feu, Gràcia, els Merinals, Can Gambús, la Serra d’en Camaró). ERC aconsegueix la segona posició en vots al districte 5 (15.45%),  molt a prop de la Crida per Sabadell, que es posiciona en tercer lloc (14.93%). És la zona on més suport rep la candidatura de Fernàndez.

Districte 6: (Campoamor, Espronceda, Creu de Barberà, les Termes). És on més creix el suport al partit d’extrema dreta, amb un increment del 7,21% dels vots, que es consolida com a segon partit municipal més votat. També és la zona amb més complicitat amb el PP (7,77%).

Districte 7: (Torre-romeu, Poblenou, Can Roqueta, Raval d’Amàlia). La candidatura de Joan Mena (En Comú Podem) sedueix gran part de l’electorat de la zona est i aconsegueix aglutinar el 19,76% dels vots, sent la segona llista més votada, seguida de Vox (9,88%).

Farrés, sense rival, arrasa amb majoria absoluta a Sabadell

Comentaris
To Top