CASTELLAR

Ignasi Giménez guanya les seves cinquenes eleccions a Castellar del Vallès

El candidat de Som de Castellar-PSC ha aconseguit la quarta majoria absoluta seguida

Som de Castellar-PSC celebrant la victòria a la seva seu electoral / CEDIDA

Castellar del Vallès tindrà Ignasi Giménez, de Som de Castellar-PSC, com a alcalde quatre anys més, fins al 2027. Des de la seva elecció el 2007, aquest serà el seu cinquè mandat en el càrrec, quatre dels quals governant amb majoria absoluta.

Amb 5.234 vots, un 47,8% del total, Som de Castellar-PSC ha aconseguit conservar els 12 regidors d’aquest mandat a l’Ajuntament. L’any 2007, la formació en va obtenir 10; el 2011, en van ser 13; i el 2015, 11. Abans de Giménez, des de 1979, al municipi només hi havien governat alcaldes de Convergència i Unió: Miquel Pont, Albert Antonell, Lluís Maria Corominas i Montserrat Gatell.

La segona posició a les eleccions ha estat per a ERC, amb Dolors Ruiz com a candidata. Els republicans han perdut un regidor, passant de 5 a 4, amb 1.678 vots (15,33%).

En canvi, Junts per Castellar, amb Joan Juni com a cap de llista, ha passat de 2 a 3 regidors, amb 1.289 vots (11,78%). La CUP, quarta força, ha mantingut la regidora Marga Oncins, amb 811 vots (7,41%).

Ara Toca ha entrat com a força política, amb Miki Vilanova, president del club de futbol UE Castellar, com a nou regidor a l’Ajuntament. El PP, que no ha arribat al 5% dels vots per poc (4,56%), s’ha quedat unes altres eleccions fora del consistori, com el 2019. Ciutadans, que l’any passat tenia un regidor, no s’ha presentat.

Tampoc no ha entrat l’extrema dreta: Vox, amb la candidata Jennifer González acusada de tenir un passat neonazi, segons va destapar La Directa, ha obtingut 367 vots (3,35%). Valents s’ha quedat amb 194 vots (1,77%).

Cau la participació

La participació ha Castellar del Vallès ha estat del 56,4%. És 11 punts més baixa que la de les eleccions de 2019, que va ser del 67,10%. A Sabadell, encara ha estat més baixa: d’un 50,39% dels electors, 12 punts més baixa que la de 2019.

La composició del ple

Amb aquests resultats, la composició del consistori seria la següent:

Som de Castellar-PSC-CP (12)

• Ignasi Giménez Renom
• Yolanda Rivera Dueñas
• Joan Creus Oliveras
• Anna Marmol Martínez
• Anna Riera Sayol
• José Leiva Reyes
• Àngela Bailén Valenzuela
• Aleix Canalís Alsina
• Joana Borrego Artacho
• Anna Margalef Martínez
• Nakor Bueno Gómez
• Rubén Peñalver Bustos

ERC (4)

• Dolors Ruiz i Rodríguez
• Josep Maria Calaf Vives
• Susan Galí Pérez
• Ferran Rebollo Flix

Junts per Castellar (3)

• Joan Juni Ramon
• Luis Manuel López Alarcón
• Olga Arpal Marco

CUP (1)

• Marga Oncins Casanova

Ara Toca Castellar (1)

• Miki Vilanova Rosell

Comentaris
To Top