Vallès

Ignasi Giménez i Isabel García ‘amenacen’ el rècord dels alcaldes més longeus a la comarca

El rècord absolut està en els sis mandats de Pere Bufí a Santa Perpètua

Una de les notícies de la jornada electoral en clau comarcal va ser la reelecció d’Ignasi Giménez com a alcalde de Castellar del Vallès. Amb 5.234 vots, un 47,8% del total, Som de Castellar-PSC va aconseguir conservar els 12 regidors d’aquest mandat a l’Ajuntament, governant amb majoria absoluta a la vila. L’any 2007, la formació va obtenir 10 regidors; el 2011, en van ser 13; i el 2015, 11.

Giménez encetarà d’aquesta manera el seu cinquè mandat. És l’alcalde en actiu que més temps ha governat ininterrompudament al Vallès Occidental. Entre els més longeus, irromp també l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel García. En el seu cas, encara també el cinquè mandat després del triomf electoral del diumenge. Ella va assaltar l’alcaldia l’any 2003, però va perdre el càrrec entre el 2007 i el 2011, període liderat per Manuel Ruiz.

Amb la seva entrada, García va rellevar com a cap de l’Ajuntament Pere Bufí, que ostenta el rècord absolut de longevitat d’un alcalde a la comarca des de la celebració de les primeres eleccions municipals sota el paraigua de la democràcia. L’històric polític perpetuenc va governar al municipi vallesà des de 1979 fins al 2003, quan va passar el relleu a Isabel García, també d’ICV.

L’any 79, l’inici de llargs projectes polítics

Els comicis d’aquest passat diumenge també van tenir un nom propi a Castellbisbal. Joan Playà, fins ara alcalde i actual número 3 de llista al seu partit, serà ara regidor després d’haver liderat el govern local durant sis mandats, quedant-se a les portes del rècord en solitari. El polític va assumir l’alcaldia l’any 1991 i, després de sortir de l’Ajuntament entre el 2007 i el 2015 -dos mandats-, va recuperar el timó del consistori dos mandats més, fins a l’actualitat. En total, sis mandats rebent el suport de la ciutadania al municipi vallesà, en un període total de 32 anys, amb 6 esdevenint l’oposició.

A les portes dels sis quadrienis també es va quedar, José Antonio Robles, a Barberà, des del 1979 fins al 2002, quan va interrompre el mandat dos abans de les eleccions. Un cas similar es va viure a Terrassa amb Manuel Royes, que va estar cinc mandats i tres anys com a alcalde, entre el 1983 i el 2003. També l’any 79 va arrencar l’alcaldia de Carles Ferré a Ripollet, fins al 2003, però amb dues aturades després de compartir l’alcaldia amb Norbert Fusté i Juan Parralejo.

Altres noms il·lustres a la comarca

A Sabadell, destaca la figura d’Antoni Farrés. L’històric alcalde del PSUC va entrar a governar en els primers comicis democràtics celebrats a Espanya i va estar vint anys al capdavant del govern municipal, fins al 1999, rellevat per Manuel Bustos, que va encetar quatre mandats a la ciutat. En el mateix període de Farrés, també del PSUC, Jose María Campos va governar a Montcada.

Altres noms il·lustres són Salvador Boada, alcalde de Vacarisses entre 1991 i el 2015, amb un mandat fora del govern (2007-2011); i Teresa Padros, a Palau-solità, que també va encapçalar el consistori cinc mandats, també de forma interrompuda en el període de 2007 al 2011.

Giménez, president també del Consell Comarcal

En clau castellarenca, Ignasi Giménez ja té el rècord de longevitat al municipi. Anteriorment, l’ostentava Lluís Corominas, que va estar 9 anys liderant el projecte polític de la vila. Amb tot, des del 2015, Giménez compagina el seu càrrec de batlle a l’Ajuntament amb les funcions com a president del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Unes funciones que podria allargar també en aquest pròxim mandat que ara comença.

El PSC es reforça al Consell Comarcal del Vallès Occidental

Comentaris
To Top