Ciutat

Gràcia tindrà un nou espai verd amb la reconversió d’una illa industrial

Es mantindrà la indústria i, al solar, hi haurà tant la nova seu de bombers com habitatges

Part de la façana que s’enderrocarà per fer-hi la plaça / AINA TORRES

La reconversió de l’illa industrial del barri de Gràcia delimitada pels carrers Pare Fita, Vergós, Bruc i Buxeda ha fet un pas més aquesta setmana. La Junta de Govern Local va aprovar el passat dilluns el projecte d’urbanització que permetrà crear un espai verd que separarà les dues bandes de l’illa i connectarà els carrers de Viladamor i Doctor Roges.

Tant a la façana de Pare Fita (nord) com a la de Vergós (sud), es mantindran les empreses que hi ha, però en una segona línia hi haurà, d’una banda, la futura seu dels Bombers de Sabadell i, de l’altra, habitatges. Entre una cosa i l’altra i haurà l’espai verd, que tindrà una superfície de 2.500 metres quadrats, dels quals pràcticament la meitat tindran parterres verds i, l’altra, estaran pavimentats. L’obra té un pressupost d’un milió d’euros, i anirà a càrrec de Naturgy, segons fonts municipals. L’antiga Gas Natural és la propietària dels terrenys, i cedirà l’espai verd a la ciutat un cop l’acabi de construir. A canvi, la reconversió li permetrà aixecar un bloc d’habitatges.

Ara, un cop aprovat el projecte d’urbanització i quan s’aprovi pròximament la reparcel·lació de l’espai, les mateixes fonts indiquen que s’iniciaran els tràmits per cedir el terreny a Bombers, per tal qua la Generalitat construeixi la nova seu.

Els Bombers de Sabadell tindran un nou parc: on, quan i com?

Comentaris
To Top