Vallès

L’Ajuntament de Montcada celebra que la Fiscalia hagi denunciat la Generalitat per tracte de favor a Lafarge

Recorda que en el seu moment va alertar l’executiu català que s’estava precipitant en l’autorització ambiental

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha mostrat la seva satisfacció per la denúncia interposada per la Fiscalia de Medi Ambient contra la Generalitat acusant-la d’ignorar la justícia i de donar un tracte de favor a la cimentera Lafarge amb la concessió d’autoritzacions ambientals. Des del consistori es recorda que, a petició de la fiscalia, el mes de febrer de 2022 va presentar un informe tècnic amb les autoritzacions ambientals que la Generalitat va concedir a Lafarge als anys 2008, 2013 i 2017 i que van ser declarades nul·les per part del TSJC i el TS. A més, el passat mes de març, els serveis jurídics van considerar que la darrera llicència ambiental, que permetia a la cimentera seguir amb la seva activitat, presentava greus deficiències.

L’alcaldessa en funcions de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha manifestat que “el consistori ja va advertir que la Generalitat s’estava precipitant en l’autorització ambiental i que beneficiava clarament a l’empresa cimentera”.

Per aquest motiu, el consistori va presentar un recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la decisió del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya d’atorgar una nova autorització ambiental amb Declaració d’Impacte Ambiental perquè la cimentera Lafarge pogués continuar amb la seva activitat al barri de Can Sant Joan.

La Fiscalia de Medi Ambient denuncia la Generalitat per tracte de favor a la cimentera de Montcada

Comentaris
To Top