Vallès

Desmantellat un grup criminal que robava ordinadors d’empreses

El valor dels ordinadors sostrets ascendeix a més de 200.000 euros

Els Mossos d’Esquadra van detenir a finals del mes de maig quatre persones entre 26 i 56 anys com a presumptes autors de robatoris a empreses. El grup, format per una desena de persones amb diferents funcions i tasques cadascuna d’elles, accedia a empreses principalment durant la tarda i, un cop a dins, sostreien els aparells electrònics que estiguessin al seu abast. Normalment, accedien a les empreses quan estaven obertes, però fora del seu horari d’atenció al públic.

Els investigadors tenen acreditada la seva participació en més d’una trentena de robatoris a empreses de municipis dels dos Vallesos i altres localitats de l’àrea metropolitana com Granollers, Sant Celoni, la Garriga, l’Ametlla del Vallès, Llinars del Vallès, Caldes de Montbui, la Roca del Vallès, Santa Perpètua de la Mogoda, Mollet del Vallès, Sentmenat, Sant Quirze del Vallès, Parets del Vallès, Terrassa, Barberà del Vallès, Esplugues de Llobregat, el Prat de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Gurb i Vic.

En els robatoris van sostreure 251 ordinadors, diners en efectiu i altres aparells d’electrònica, amb un valor total que ascendeix a més de 200.000 euros sense comptar els danys ocasionats en els robatoris. Les funcions dels membres del grup criminal estaven perfectament delimitades en quatre tasques: aconseguidors de vehicles de lloguer, conductors, vigilants i executors dels robatoris.

La investigació es va portar des de l’UI de Granollers, que va permetre desmantellar el grup. Els agents van dur a terme una entrada i escorcoll en el seu domicili de Barcelona, sota manament judicial, i van detenir dos dels membres a banda de recuperar objectes amb els quals cometien els robatoris. Dies després en van detenir dos més. La investigació no es dona per finalitzada i no es descarta que hi puguin haver noves detencions.

Comentaris
To Top