Vallès

Les sol·licituds del Servei de Transport Escolar per al curs vinent, a partir d’aquest dimarts

Més de 1.500 alumnes han utilitzat en els darrers nou mesos el servei a la comarca

Més de 1.500 alumnes han utilitzat en els darrers nou mesos el Servei de Transport Escolar al Vallès Occidental. A partir d’aquest dimarts, 6 de juny, les famílies de la comarca ja poden fer la sol·licitud de cara al curs vinent. Per demanar el servei, adreçat a alumnat matriculat en escoles i instituts amb servei de transport escolar, caldrà accedir al portal de tràmits telemàtics de la seu electrònica del Consell Comarcal. No obstant, les persones interessades també es podran personar a la seu de l’òrgan administratiu supramunicipal (Oficina d’Atenció Ciutadana i Registre General, ubicada a la carretera Nacional 150, km. 15 de Terrassa) per tramitar la petició personalment i en format paper. Pel que fa a l’alumnat matriculat en centres d’educació especial, la gestió de les sol·licituds de servei continua realitzant-se a través de les direccions educatives de cada centre docent.

El servei de transport escolar en la modalitat obligatòria i gratuïta s’adreça a l’alumnat que, a proposta dels Serveis Territorials d’Educació, ha d’escolaritzar-se fora del seu municipi de residència. El Consell Comarcal del Vallès Occidental gestiona el servei transport escolar per delegació de competències de la Generalitat de Catalunya.

Gairebé un centenar de rutes

El curs 2022-2023 ha comptat amb 97 rutes, de les quals, 28 són adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. Donant servei a més de 1.500 alumnes, escolaritzats en 29 centres educatius, ubicats a Sabadell i 11 municipis de la comarca més: Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Rubí, Ripollet, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls.

Així mateix, el servei en modalitat no obligatòria i subjecte al pagament de preu públic s’adreça a determinat alumnat d’ensenyaments obligatoris que s’ha de desplaçar a centres docents del mateix municipi però distants del seu lloc de residència. En aquesta segona modalitat no obligatòria, el servei és prestat en funció de les consignacions pressupostàries existents i de factors que es recullen a les Disposicions de gestió del servei no obligatori que complementen el Reglament i que s’actualitzen per a cada nou curs escolar. L’import de preu públic que han d’abonar les famílies usuàries del servei en modalitat no obligatòria es manté constant des del curs 2013-2014, igualment es manté la possibilitat de sol·licitar la reducció d’aquesta tarifa per als segons, tercers i més germans usuaris també del servei de transport escolar.

Comentaris
To Top