Oci i cultura

El pianista Daniel Ligorio obrirà el festival degà de Sabadell

Daniel Ligorio

L’artista oferirà un repàs musical a la vida de Chopin, des de la seva infantesa fins als últims anys de la seva vida

L'artista Daniel Ligorio obrirà el festival de Joventuts Musicals

El pianista sabadellenc Daniel Ligorio obre aquest proper dijous, 8 de juny, la 23a edició del Festival Internacional de Música de Sabadell, organitzat per Joventuts Musicals de Sabadell. Ligorio presentarà Frederic Chopin: les cartes del poeta, un recorregut literari i musical per la vida del compositor polonès. El concert serà Teatre Principal de Sabadell, a les 20h, obrint un programa que inclou set concerts de diferents estils musicals a tres espais de la ciutat fins al 12 de juliol.

Les cartes del poeta proposa un repàs a la vida de Chopin, des de la seva infantesa fins als últims anys de la seva vida. El programa es divideix en quatre seccions en què a través de la seva música i fragments de les seves cartes es dona a conèixer la persona, el compositor, l’aristòcrata, el poeta, el malalt, el distant i l’artista genial. El programa fa especial èmfasi en l’estada de Chopin a Mallorca, entre el 1838 i el 1839.

Alumne, en els seus inicis, del sabadellenc Adolf Pla, Ligorio està considerat un dels pianistes amb més projecció del panorama internacional. Ha actuat, amb orquestra o en solitari, a les sales i festivals més prestigiosos del món i ha guanyat nombrosos premis i reconeixements.

Sis concerts mes en les properes setmanes

Per bé que sota la denominació de Festival Internacional de Música de Sabadell la d’aquest any sigui la 23 edició, la iniciativa celebra en realitat el seu 50è aniversari. Va començar el 17 d’agost de 1973 amb el nom de Festival de Música de Sabadell i des de llavors ha anat evolucionant fins a adoptar la seva forma i nomenclatura actuals. “Per tant, es tracta del Festival més antic de la ciutat, convertit en una autèntica referència dins i fora de Sabadell”, sintetitza Joana Soler, presidenta de Joventuts Musicals de Sabadell.

Després del concert de Ligorio d’aquesta setmana, bona part de les properes propostes del Festival es duran a terme al pati del Casal Pere Quart. El 15 de juny (20h) serà el torn de La Vella Dixieland amb un repertori de temes i autors clàssics del jazz que s’aprofitarà per fer un homenatge, en forma d’artista convidat, al trompetista terrassenc Josep M. Farràs. El 22 de juny (20h) el XXIII Festival Internacional de Música de Sabadell rebrà el cor Barcelona Gospel Messengers amb l’espectacle Dance! Messengers sing Motown, que dona una nova sonoritat a alguns dels grans èxits del mític segell Motown (de Marvin Gaye, Lionel Richie, Stevie Wonder o The Jackson 5, entre d’altres), arranjats per Ramon Escalé.

El Festival també reserva espai per a les propostes sabadellenques. La Cobla Mediterrània, sota la direcció de Bernat Castillejo, actuarà al Festival (29 de juny, 20h) amb un Homenatge a Manuel Oltra i amb la participació de la soprano Marta Valero i de Josep Maria Serracant com a narrador. Una setmana després (3 de juliol, 20.00) serà el torn de l’Orquestra d’Acordions de Sabadell que, sota la direcció de Miquel Àngel Maestro, presentarà De Hollywood a Broadway, un recorregut través de la música de les pel·lícules i els musicals més icònics de tots els temps en el qual hi haurà alguna que altra sorpresa.

El 6 de juliol (20h) el Festival estarà protagonitzat per The Hanfris Quartet. Aquest quartet de musica a capella presentarà a Sabadell l’espectacle 3 dècades de pop-rock en català. La 23a edició acabarà amb Gema 4 i el seu espectacle Tiempo a tempo, en el qual el quartet de musica cubana establert a Barcelona fa un recorregut pels seus 30 anys de trajectòria musical. Aquest darrer concert es realitzarà conjuntament amb el Fresc Festival a l’Amfiteatre dels Jardinets de l’Espai Cultura Sabadell, un espai on precisament va originar-se la iniciativa de Joventuts Musicals.

Comentaris
To Top