Ciutat

Les notícies més destacades d’aquest dijous 22 de juny del 2023 a Sabadell

La mobilitat torna a irrompre en les últimes hores en la primera plana informativa

La mobilitat és una de les qüestions habituals en el debat polític i ciutadà sabadellenc. En les últimes hores, hi ha hagut novetats al voltant d’infraestructures clau en aquest àmbit com la ronda Nord de Sabadell, Terrassa i Castellar o els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, va considerar dimecres “factible” que els governs català i espanyol signin el protocol per construir la ronda Nord de Sabadell, Terrassa i Castellar abans de les eleccions generals del 23 de juliol. Sánchez no ha amagat que li agradaria que fos així i ha assegurat que la firma arribarà “en breu”.

El Ministeri de Transports veu “factible” signar la ronda Nord abans del 23-J

El Departament de Territori ha adjudicat, per un import de 300 milions d’euros, l’obra principal per connectar les línies Vallès i Llobregat – Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). El nus comunicatiu, que travessarà Barcelona, inclou la construcció d’un túnel de quatre quilòmetres i tres noves estacions.

La connexió entre les línies d’FGC Vallès i Llobregat-Anoia, més a prop

L’escriptora catalana i canadenca Marta Marín-Dòmine és la guanyadora del 43è Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana, que es va entregar dimecres al Saló Modernista de la Fundació 1859 Caixa Sabadell. Ha rebut el guardó, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes amb el suport de BBVA, per la novel·la Diré que m’ho he inventat.

Marta Marín-Dòmine, 43è Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana

Les notes de la selectivitat ja estan disponibles des de les sis de la tarda d’aquest dimecres, segons ha informat el Departament de Recerca i Universitats. Els resultats es poden consultar en una adreça directa que s’ha habilitat especialment al portal d’accés a la universitat. Es tracta, afirma el Departament, d’evitar possibles col·lapses a causa de l’elevat nombre de connexions simultànies.

Consulta les notes de la selectivitat

El tret identitari del Sant Joan de Sabadell és la falla torrentina, al Torrent del Capellà, una activitat que aplega centenars de persones i que crema tots els elements de Carnaval del 2023. “Ja ho tenim tot enllestit, serà una revetlla popular que culminarà amb la crema de la Pantera Rosa”, sosté Mariano Molina, un dels organitzadors.

Les fogueres i revetlles de Sant Joan 2023 a Sabadell

Comentaris
To Top