Ciutat

VÍDEO | Mestres d’escoles bressol: “La vida s’encareix, però fa 15 anys que tenim el mateix sou”

Escoles bressol de Sabadell de titularitat pública i privada s’han adherit a les mobilitzacions contra el bloqueig del conveni

“Volem fer visible que l’etapa dels 0 als 3 anys també existeix”. Diverses escoles bressol de Sabadell de titularitat pública i privada s’han adherit a les mobilitzacions contra el bloqueig del conveni, que afecta els centres privats, però també les escoles bressol públiques de gestió indirecta —en el cas de Sabadell, ho són totes menys la llar d’infants Els Àngels, gestionada per la Generalitat—.

Així ho constaten la Lídia i l’Elisabet, professionals de l’escola bressol El Vapor Buxeda Nou i portaveus del col·lectiu de mestres afectades a Sabadell, que apunten que durant aquesta setmana diverses llars d’infants faran una aturada diària de mitja hora amb motiu de protesta. “Vam començar dilluns, de 9 a 9:30 h, i tenim constància que l’aturada s’ha fet a diverses escoles bressol de Sabadell, com a la Creu Alta o a la Romànica”, detalla la Lídia.

Desbloquejar el conveni

La demanda s’empara sota una reivindicació que han engegat diversos sindicats de l’educació a tot l’estat. “Bàsicament, exigim millores salarials i laborals per a totes les treballadores”, manifesta l’Elisabet; “tenim el mateix salari des de fa 15 anys, encara que la vida cada dia és més cara”, afegeix la seva companya.

En un manifest, sindicats denuncien un “immobilisme per part de les patronals en la negociació del conveni col·lectiu” i exigeixen “un canvi de rumb que doni valor i reconegui la tasca socioeducativa de les treballadores”.

Les treballadores del Vapor Buxeda Nou denuncien que es produeix un greuge especialment a les etapes educatives de 0 a 3 anys: “No som una guarderia, tenim un projecte educatiu també, com a les escoles, i mereixem regir-nos per unes regles semblants”. Per això demanen dignificar aquesta franja de l’educació per equiparar-la en condicions generals l’etapa dels 3 als 6 anys.

Comentaris
To Top