Ciutat

Obren noves diligències pel cas d’Helena Jubany

El jutge accepta que es comparin entre elles totes les mostres d’ADN dels diferents encausats

El magistrat del jutjat de 1ª instància número 2 de Sabadell, que investiga la mort d’Helena Jubany, ha acordat obrir noves diligències i ha acceptat que es faci una comparativa de l’ADN dels investigats en el cas.  En canvi, el jutge ha desestimat la petició de l’acusació particular de fer un canvi en el cos policial encarregat de la investigació.

El magistrat ha denegat que la Unitat Central d’Homicidis dels Mossos d’Esquadra s’incorpori a la investigació, tal com també reclamaven els familiars de la víctima. En la interlocutòria ho justifica “per la falta d’argumentació” d’aquesta demanda i recorda que el 2021 la família va requerir-ho quatre vegades sense recórrer la posterior decisió negativa. A més, apunta que en el nou requeriment “no existeixen circumstàncies de gravetat”.

Tot i això, no tanca la porta a la possibilitat que Policia Nacional i Mossos col·laborin. “Es podria arribar a plantejar entre les forces policials la possibilitat de prestar tasques de suport”, apunta, i subratlla que no és necessari que l’instructor acordi una modificació.

Comparativa genètica de restes

En paral·lel, el magistrat accepta que l’Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses aporti el procediment de les seves conclusions, tal com va exigir la família Jubany. Així mateix, requereix que la policia científica elabori una comparativa genètica de restes del jersei d’Helena Jubany amb mostres d’ella mateixa i els dos investigats que hi ha actualment, Santi Laiglesa i Xavi Jiménez.

També accepta que s’examini entre tot el material si hi ha alguna resta genètica femenina, que no sigui de la víctima. En canvi, no ordena que es faci comparativa amb alguna de les dones investigades. En aquest sentit, descarta Montse Careta, que es va suïcidar a la presó el 2002, perquè “no se li pot exigir responsabilitat criminal, ni ser objecte d’investigació”.

El passat 13 de juny es va conèixer que l’ADN trobat al jersei d’Helena Jubany, morta l’any 2001 a Sabadell, no coincidia amb el del segon investigat pel crim, Santi Laiglesia. Així ho va determinar el laboratori científic de la Policia Nacional, que va rebre l’encàrrec de comparar les dues mostres per part del jutjat de Sabadell que investiga el cas.

La família d’Helena Jubany demana que es facin totes les combinacions possibles d’ADN dels acusats

Comentaris
To Top