Ciutat

Saps on és… l’únic arbre sense arrels de Sabadell?

Gairebé tothom l’ha vist alguna vegada. És l’únic arbre sense arrels de Sabadell. Per la seva magnitud i majestuositat, l’Arbre de Ferro no passa desapercebut. En canvi, no tots els sabadellencs coneixen l’origen i la història d’aquesta escultura icònica a la nostra ciutat, obra del prestigiós artista sabadellenc Antoni Marqués.

L’Arbre de Ferro del Parc Catalunya | Victor Castillo

Situat a la part alta, amb vistes de bona part de la ciutat, és la primera actuació al Parc Catalunya, que va ser inaugurat l’any 1992. Abans, durant la festa de l’arbre de 1986, es va donar la benvinguda a l’escultura, que simbolitza un arbre sec. Es tracta d’un element monumental construït amb planxa de ferro negre de 10 mm de gruix, que comprèn un element vertical en forma d’i grega assentat sobre una base polièdrica. Té una alçada de més de 8 metres i una amplada d’1,20 metres.

L’Arbre de Ferro del Parc Catalunya | Victor Castillo

A la punta més alta de l’estructura, originalment, hi havia un parallamps. També com a curiositat, l’escultura es va col·locar pocs metres més enllà, sobre el cotxe de desguàs que es va enterrar simbòlicament amb motiu d’una de les plantades populars d’arbres que es van realitzar a l’indret.

Saps on es troba el cotxe enterrat a Sabadell?

Comentaris
To Top