Vallès

Detinguts per l’explotació laboral de 16 persones en locals de menjar ràpid

Les víctimes no rebien salari, no tenien descans setmanal i vivien als mateixos locals en males condicions

La Policia Nacional ha detingut dos matrimonis acusats d’explotar laboralment 16 persones en establiments de menjar ràpid (tipus kebab) a Barberà del Vallès i Castellar del Vallès i dos de Polinyà. Els quatre arrestats són presumptes autors dels delictes contra el dret dels treballadors, el dret dels ciutadans estrangers i defraudació del fluid elèctric.

Les víctimes no tenien documentació, no estaven donats d’alta a la Seguretat Social, tampoc tenien contracte laboral i les jornades que feien excedien de les vuit hores. A més, tampoc disposaven de salari, no gaudien de descans setmanal i vivien als mateixos locals en unes males condicions higièniques i sanitàries.

La investigació va arrencar l’abril d’enguany en tenir coneixement d’aquests fets i aquest juliol s’ha dut a terme l’operatiu, amb l’escorcoll dels quatre comerços. La Policia Nacional destaca que els explotadors s’aprofitaven de la situació de necessitat i vulnerabilitat de les víctimes.

Els quatre detinguts van passar a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sabadell i després de declarar van quedar en llibertat.

Comentaris
To Top